Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο πρόβλημα της Ιταλίας δεν είναι το έλλειμμα... αλλά τα 2,334 τρισ. ευρώ του χρέους

tags :
Το μεγάλο πρόβλημα της Ιταλίας δεν είναι το έλλειμμα... αλλά τα 2,334 τρισ. ευρώ του χρέους
Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας εκτός ελέγχου
Το ιταλικό χρέος βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά, καθιστώντας το πρόβλημα των διαφωνιών για το έλλειμμα του 2,04% το ελάχιστο που μπορεί να απασχολεί τις Βρυξέλλες για την ώρα.
Καθώς το ιταλικό ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο, οι επενδυτές θα πρέπει πλέον να έχουν λίγη εμπιστοσύνη για το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ.
Αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα είναι ότι οι traders και οι επενδυτές κρατούν τα μάτια τους κολλημένα στο στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος - κάτι που μοιάζει να μην έχει νόημα, εξαιτίας των υπερβολικά αισιόδοξων προβλέψεων ανάπτυξης της ιταλικής κυβέρνησης.
Το πραγματικό πρόβλημα εκτός ελέγχου, τονίζει μερίδα των αναλυτών.
Όταν η ιταλική ανάπτυξη δεν ανταποκριθεί σε αυτό που η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα είναι το επόμενο έτος, αναμένεται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού να παρουσιάσει μια έντονη διαφορά σε αυτό που θα συμφωνηθεί μεταξύ της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Και όταν συμβεί αυτό, αναμένεται ότι τα ιταλικά περιουσιακά στοιχεία και το ευρώ θα πληγούν άσχημα, λόγω της διαπίστωσης ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ πρόκειται να συνεχίσει να αυξάνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης