Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται οικονομική και πολιτική καταιγίδα στην Ευρώπη το 2019 με ύφεση, πτώση στις αγορές μετοχών, άνοδο στα spreads και στους εθνικιστές

Έρχεται οικονομική και πολιτική καταιγίδα στην Ευρώπη το 2019 με ύφεση, πτώση στις αγορές μετοχών, άνοδο στα spreads και στους εθνικιστές
Η καταιγίδα με όρους αγορών και χρηματιστηριών θα καταγραφεί στο α' 4μηνο του 2019 και όπως υποστηρίζει η Grand Thorton η εταιρία ορκωτών ελεγκτών θα σημειωθούν βίαιες διακυμάνσεις και διορθώσεις στις αγορές
Έρχεται καταιγίδα στην Ευρώπη, οικονομική, πολιτική, με όρους αγοράς μετοχών και ομολόγων το 2019.
Η πολιτική καταιγίδα
θα εκδηλωθεί και θα καταγραφεί στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 όπου οι εθνικιστές θα κάνουν αισθητή την ισχυρή παρουσία τους σε όλες τις μεγάλες χώρες και οικονομίες της Ευρώπης.
Πρώτη φορά που τα ακροδεξιά - εθνικιστικά κινήματα θα καταγράψου τέτοιας κλίμακας εντυπωσιακή αύξηση ποσοστών σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία κ.α.
Η οικονομική καταιγίδα θα προέλθει από τον συνδυασμό της ολοκλήρωσης της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και από τα σημάδια επιβράδυνσης και ύφεσης που θα καταγραφεί στο α΄ 4μηνο του 2019 σε ορισμένες οικονομίες.
Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ έχει αγοράσει μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης 2,89 τρισεκ. ευρώ ομόλογα κρατικά και εταιρικά και άλλα assets.
Από αρχές 2019 η ΕΚΤ διακόπτει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα αγοράζει δηλαδή ομόλογα οπότε τα spreads των κρατικών και εταιρικών ομολόγων θα αυξηθούν και μαζί και οι αποδόσεις των ομολόγων.
Στο παρελθόν είχαν καταγραφεί ακραίες στρεβλώσεις λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης, σχεδόν 120-125 ομόλογα στην Ευρώπη είχαν αρνητικά επιτόκια.
Η καταιγίδα με όρους αγορών και χρηματιστηριών θα καταγραφεί στο α' 4μηνο του 2019 και όπως υποστηρίζει η Grand Thorton η εταιρία ορκωτών ελεγκτών θα σημειωθούν βίαιες διακυμάνσεις και διορθώσεις στις αγορές το α΄ 4μηνο του 2019.

Ο κίνδυνος στην Ευρώπη

Με βάση την HSBC ο κίνδυνος
νέας κρίσης στην Ευρωζώνη....είναι ορατός. 
Όπως σχολιάζει η βρετανική τράπεζα, το 2019 θα υπάρξουν αλλαγές ηγεσίας στα βασικά θεσμικά όργανα της ΕΕ.
«Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει ευάλωτη.
Μετά από μια ασυνήθιστα ισχυρή επέκταση το 2017, η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται πάλι κοντά στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο και ο δομικός πληθωρισμός παραμένει υποτονικός.
Επίσης, οι μεταρρυθμίσεις θα είναι δύσκολο να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των πιο λαϊκιστικών κομμάτων.
Η ΕΚΤ δεν βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τη Federal Reserve και δεν εκτιμάται να συσφίγγει δραστικά τη νομισματική πολιτική.
Ως εκ τούτου, η οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία παρουσιάζει σχετικά μεγάλη εξάρτηση από το εμπόριο, βρίσκεται στο έλεος του παγκόσμιου εμπορικού κύκλου», σχολιάζεται.



Αναμένεται επίσης σημαντική μείωση των περιθωρίων κέρδους για τις αμερικανικές εταιρείες, καθώς το κόστος αυξάνεται, εξαιτίας μεταξύ άλλων της ταχύτερης του αναμενομένου αύξησης των μισθών.
«Αναμένουμε τα κέρδη να αποτελέσουν τον κινητήρια δύναμη των μετοχών το επόμενο έτος.
Η φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε σημαντική ώθηση στα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ φέτος, ενώ τα EPS εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν κατά 23%».


Επίσης δεν μπορούν να αποκλειστούν ενδεχόμενες μη συμβατικές πολιτικές από την ΕΚΤ.
Παραδείγματος χάρη, θα μπορούσε να είναι μία επανέναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης, που θα οδηγούσε μεταξύ άλλων σε ένα ασθενέστερο ευρώ, ή η διατήρηση των αρνητικών επιτοκίων.
Η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στις ΗΠΑ επίσης αποτελεί κίνδυνο.
H HSBC αναμένει τρεις ακόμη αυξήσεις της Fed μέχρι τον Ιούνιο του 2019 (Δεκέμβριος 2018, Μάρτιος 2019 και Ιούνιος 2019), αν όμως πραγματοποιηθούν περισσότερες υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Οι αλλαγές πολιτικής της Fed το 2019, είναι πιθανό να είναι περισσότερο «εξαρτώμενες από τα οικονομικά δεδομένα».
Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα sell-off στην αγορά εταιρικών ομολόγων.
«Τα εταιρικά ομόλογα παραμένουν μια μη ρευστοποιήσιμη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Σε ένα απότομο sell-off, υπάρχει ένα όριο για το πόσο επενδυτές θα μπορούσαν να πουλήσουν.
Τι θα συμβεί αν υπήρξε κρίση ρευστότητας;».



Nomura: Οι γκρίζοι και μαύροι κύκνοι των αγορών 

Τους δικούς της «Γκρίζους Κύκνους» (ως μία άλλη θεωρία του «Μαύρου Κύκνου» από το ομώνυμο βιβλίο του Nassim Taleb), δηλαδή τα γεγονότα (σοκ) που θα παίξουν κομβικό ρόλο και θα οδηγήσουν σε μία νέα κρίση μελλοντικά, παραθέτει η Nomura για το επόμενο έτος.
Η ιαπωνική τράπεζα υπογραμμίζει ότι τίποτα από τα κάτωθι δεν αποτελεί βασικό σενάριο των προβλέψεών της, ωστόσο η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Αρχικά, η Nomura κάνει λόγο για μία ενδεχόμενη κατάρρευση του πετρελαίου στα μόλις 20 δολάρια ανά βαρέλι το 2019, απόρροια της πλεονάζουσας παραγωγής -ειδικά στις ΗΠΑ- και της «στροφής» στην «πράσινη» ενέργεια.
Δεύτερον, η τράπεζα παραθέτει το ενδεχόμενο τριγμών στην οικονομία της Ευρωζώνης, που μπορούν να εμφανιστουν με τη μορφή μίας σημαντικής επιβράδυνσης ή του αποπληθωρισμού.
Το τρίτο σοκ έχει να κάνει με μία ενδεχόμενη σημαντική ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας, ενώ το τέταρτο με μία κατακόρυφη αύξηση των χρεοκοπιών κινεζικών εταιρειών -οι οποίες ταλανίζονται από υπέρογκο χρέος- ή με ένα «μεγάλο γεγονός» μεταβλητότητας -πχ στις χρηματιστηριακές αγορές.
Το πέμπτο σοκ έχει να κάνει με μία εκ νέου σημαντική επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Το έκτο σοκ θα ήταν το τέλος του λαϊκισμού, ενώ το έβδομο σχετίζεται με τον περαιτέρω «πόνο» στις αναδυόμενες οικονομίες.
Το όγδοο σοκ στη λίστα της Nomura αφορά την «επάνοδο» του κινεζικού γουάν, του νομίσματος που δέχθηκε καίριο πλήγμα κατά το περασμένο έτος από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Το τελευταίο σοκ της λίστας έχει να κάνει μία εκτόξευση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.
«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα μετρητά θα ήταν πιθανότατα ο Βασιλιάς, οι αγορές κινδύνου θα παρουσίαζαν χαμηλότερες αποδόσεις και τα ασφαλή νομίσματα όπως το γιεν, θα τα πήγαινε καλά.
Είναι εύκολο να χρωματίσουμε την εικόνα μιας κρίσης για το 2019.
Οι συνθήκες ρευστότητας της αγοράς επιδεινώνονται από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας μειώνουν τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης και η Κίνα συνεχίζει τις πολιτικές απομόχλευσης», σχολιάζεται στην έκθεση.

Phoenix Capital - Αναπόφευκτη μια διόρθωση 

Οι ειδήμονες των αγορών είναι απελπισμένοι.
Στις 10/12/2018 σημειώθηκε για την τρίτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις μια συντονισμένη παρέμβαση για την υποστήριξη των μετοχών αναφέρει στο τελευταίο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Οι συναλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στη ροή των εντολών πώλησης, έτσι ώστε η πίεση των πωλήσεων να μην κατακλύζει τους αγοραστές, αλλά «κάποιος» τοποθετεί μεγάλες παραγγελίες συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών για να προκαλέσει ράλι.
Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι αυτός ο «κάποιος».
Ποια είναι λοιπόν η μεγάλη ανησυχία;
Μετά από όλα αυτά , οι μετοχές καταγράφουν απώλειες μόλις 10% μακριά από τα ιστορικά υψηλά τους, μετά την μεγαλύτερη σε διάρκεια «bull market» της ιστορίας.
Μια διόρθωση 10% είναι ένα υγιές πράγμα μετά από ένα ράλι αυτού του μεγέθους.




Scope - Οι 10 προκλήσεις των τραπεζών στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες (οι περισσότερες αξιολογούμενες στην κλίμακα «Α») θα παραμείνουν σε υγιή οικονομική πορεία το επόμενο έτος, επιδιώκοντας στρατηγικές μέτριου προς χαμηλού κινδύνου και αντιμετωπίζοντας, παράλληλα, σημαντικές προκλήσεις, σχολιάζει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης παραθέτει και τις 10 πραγματικότητες για τον κλάδο, το 2019.

1) Σταθερή χρηματοοικονομική ισχύ, αλλά όχι πλήρως καθησυχαστική
2) Κερδοφορία
3) Η περαιτέρω μείωση του κόστους γίνεται όλο και πιο δύσκολη
4) Κοινωνικοί και πολιτικοί κίνδυνοι
6) Κυβερνοεπιθέσεις, η Αχίλλειος πτέρνα των τραπεζών
7) Πρόστιμα και κυρώσεις
8) Συγχωνεύσεις και εξαγορές

11 οίκοι προβλέπουν για τον S&P 500

Οι περισσότεροι αναλυτές των κορυφαίων εταιρειών της Wall Street εκτιμούν ότι το 2019 θα είναι ένα έτος θετικό για την αγορά, αλλά με την έντονη μεταβλητότητα να αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό.
Ακολουθούν οι  εκτιμήσεις 11 επενδυτικών οίκων αναφορικά με την πορεία του δείκτη S&P 500 (ο δείκτης – βαρόμετρο για τη Wall Street) αλλά και των κερδών ανά μετοχή για αυτόν.

Goldman Sachs

Τιμή – στόχος για S&P: 3.000 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 173 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για Τεχνολογία Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες και Κοινή Ωφέλεια.
Underweight για κυκλικούς κλάδους.

Bank of America Merrill Lynch

Τιμή – στόχος για S&P: 2.900 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 170 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για Υγεία, Τεχνολογία, Κοινή Ωφέλεια, Χρηματοοικονομικό και Βιομηχανικό κλάδο.
Underweight για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες και Real Estate.

Morgan Stanley

Τιμή – στόχος για S&P: 2.750 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 171 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για σταθερά καταναλωτικά αγαθά και REITs.
Υπέρ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης σε σύγκριση με αυτές μικρής κεφαλαιοποίησης.

JPMorgan

Τιμή – στόχος για S&P: 3.100 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: Άνοδος περίπου 8% σε σύγκριση με το 2018
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight σε αναδυόμενες αγορές.

RBC Capital Markets

Τιμή – στόχος για S&P: 2.900 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 171 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως στις περιόδους όπου υπάρχει αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Barclays

Τιμή – στόχος για S&P: 3.000 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 176 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight σε Τεχνολογία, Υγεία και Πρώτες Ύλες, Market Weight για Χρηματοοικονομικό κλάδο και Underweight για Βιομηχανικό κλάδο.

UBS

Τιμή – στόχος για S&P: 3.200 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 175 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για Ενέργεια, Πρώτες Ύλες, Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες και Βιομηχανικό κλάδο.
Underweight για Τεχνολογία.

Credit Suisse

Τιμή – στόχος για S&P: 3.350 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 174 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για Τεχνολογία, Υγεία, Βιομηχανία και Παροχής Υπηρεσιών

Deutsche Bank

Τιμή – στόχος για S&P: 3.250 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 175 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για Υγεία, Καταναλωτικά Αγαθά, Χρηματοοικονομικό κλάδο, Βιομηχανικό κλάδο.
Neutral για Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες, Πρώτες Ύλες
Underweight για Ενέργεια.

Wells Fargo

Τιμή – στόχος για S&P: 3.079 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 173,37 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Προσοχή στις κινήσεις της Fed, χωρίς, όμως, οι επενδυτές να την… φοβηθούν.

BMO Capital Markets

Τιμή – στόχος για S&P: 3.150 μον.
Τιμή – στόχος κερδών ανά μετοχή: 174 δολ.
Επενδυτικές προτάσεις: Overweight για τράπεζες όπως BofA, Morgan Stanley και Goldman Sachs αλλά και για Τεχνολογία.

Έρχεται πολιτική καταιγίδα στην Ευρώπη - Θα σημειωθεί ρεκόρ ανόδου από τους εθνικιστές

Η αποτυχία των καλοπερασάκηδων γραφειοκρατών των Βρυξελλών να επιλύσουν τα ακανθώδη προβλήματα της Ευρώπης, η αποτυχία της Merkel στην Γερμανία να ηγηθεί της ενοποίησης και της σύγκλισης των οικονομιών και η πολιτική ελαφρότητα του Macron…θα φέρουν πολιτικό σεισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 στην Ευρώπη.
Η άνοδος των ακροδεξιών – εθνικιστών δεν είναι ένα φαινόμενο που προέκυψε με παρθενογένεση.
Εκφράζουν την σημασία του έθνους καθώς η Ευρώπη ως ενιαίο σύνολο λαών, οικονομιών, πολιτικών και πολιτισμών…απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους…
Οι Βρυξέλλες από το κέντρο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης μετεξελίχθηκαν σε καλοπερασάκηδες γραφειοκράτες που λαμβάνουν υπέρογκα ποσά αφορολόγητα, τα παιδιά τους μεταφέρονται σε ιδιωτικά σχολεία τα οποία πληρώνουν οι Βρυξέλλες και διατηρούν τρόπο ζωής και βιοτικό επίπεδο που δεν συναντάται ούτε ακόμη και στην Γερμανία.
Όσοι πηγαίνουν στις Βρυξέλλες καλοπερνούν και όταν καλοπερνάς δεν έχεις διάθεση για αλλαγές, ξεχνάς όλους τους υπόλοιπους και σε ενδιαφέρει η διατήρηση της καλής ζωής.
Έτσι οι Βρυξέλλες από το θεσμικό κέντρο της Ευρώπης μετεξελίχθηκε σε κέντρο ιδιοτελών πολιτικών που παραγνωρίζουν τα προβλήματα των κοινωνιών.
Οι Βρυξέλλες είναι το γραφειοκρατικό κέντρο της Ευρώπης που δεν εκφράζει τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτή η αντίληψη επικράτησε στους κόλπους της Αριστεράς αλλά οι Αριστερά από ιδεολογική δαιμονοληψία αποκήρυσσε την Ευρώπη.
Ένα άλλο ρεύμα οι εθνικιστές άρχισαν να κατανοούν καλύτερα τι θέλουν οι κοινωνίες.
Οι κοινωνίες δεν θέλουν άλλη λιτότητα, δεν θέλουν μετανάστες, δεν θέλουν ένα ενιαίο κέντρο αλλά τα έθνη – κράτη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ευρώπη.
Οι εθνικιστές από το περιθώριο της ακροδεξιάς πτέρυγας έχουν ούριο άνεμο στα πανιά τους προς τον δρόμο των ευρωεκλογών.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη το οποίο δεν προέρχεται από τα συστημικά κόμματα.
Χάθηκε ο έλεγχος γιατί η Merkel η Καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται στο πολιτικό της τέλος, ο Macron στην Γαλλία απλά αποδείχθηκε πολύ λίγος όπως οι περισσότεροι Γάλλοι πολιτικοί ενώ η Βρετανία με το Brexit – εάν και όπως γίνει – απέδειξε ότι…ο στόχος των λαών της Ευρώπης δεν είναι η Ενωμένη…Ευρώπη.

Το φαινόμενο Salvini στην Ιταλία

Η Ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε την νέα πρόταση της για το δημοσιονομικό έλλειμμα από 2,4% το μείωσε στο 2,04% για να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και ο Juncker ανέφερε ότι αποτελεί καλή βάση διαπραγμάτευσης.
Η Ιταλία περιπαίζει την Ευρώπη…προσέξτε την σημειολογία το 2,4% έλλειμμα γίνεται 2,04%.
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Salvini της Lega η οποία αποτελεί πολιτικό φαινόμενο στην Ιταλία.
Είναι εθνικιστής – πατριώτης και η Lega βρίσκεται στο 33% με 35% ενισχύεται συνεχώς ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων με το οποίο συνεργάζεται στην Κυβέρνηση σταδιακά υποχωρεί.
Οι σοσιαλιστές έχουν καταρρεύσει και τα υπόλοιπα κόμματα είναι σκιές του παρελθόντος τους.
Στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 η Lega θα είναι πρώτο κόμμα ο μεγάλος νικητής ακολουθούμενο από το Κίνημα 5 Αστέρων.
Η 3η οικονομία της Ευρώπης θα έχει προτάξει ως απάντηση στα προβλήματα της Ευρώπης τον εθνικισμό.


Το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία πρώτο κόμμα

Η Le Pen του Εθνικού Μετώπου με βάση τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Γαλλία καθώς οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον Macron λόγω της υπόθεσης των Κίτρινων Γιλέκων.
Πλέον το Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτο κόμμα με 24% και ακολουθεί με 18% το κόμμα του Macron.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αποτυχία του Macron να διαχειριστεί τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 6η θέση για την θέση του Προέδρου της Γαλλίας και η Le Pen με 27% να μάχεται για την πρώτη θέση.
Η Γαλλία μια δημοκρατική χώρα στρέφεται στην ακροδεξιά.
Οι εύκολοι αφορισμοί δεν εξηγούν το φαινόμενο.
Δοκιμάστηκε και η κεντροαριστερά και απέτυχε στην Γαλλία.

Γερμανία οι εθνικιστές του AfD ήρθαν για να μείνουν…

Η εναλλακτική για την Γερμανία οι γερμανοί ακροδεξιοί εθνικιστές βρίσκονται στην 3η θέση πίσω από τους Πράσινους και το CDU της Merkel αλλά ένα είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές θα αποδειχθούν τουλάχιστον η 3η εκλογική δύναμη της Γερμανίας.
Από το πολιτικό πουθενά πριν λίγα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας και βεβαίως λόγω οικονομικής ανισότητας μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας και μεταναστών.


Η μεγάλη έκπληξη στην Ισπανία η ακροδεξιά από 0% στο 7% με 9%

Ακόμη και στην Ισπανία όπου η εθνικιστική ακροδεξιά ήταν στο μηδέν πριν λίγα χρόνια σήμερα βρίσκεται στο 7% με 9%.
Η χώρα όπου κυβέρνησε δικτατορικά ο Φράγκο…δίνει βήμα στους εθνικιστές κυρίως γιατί και στην Ισπανία οι ακραίες ανισότητες δεν έχουν επιλυθεί.
Ο κόσμος πλέον δεν αντιμετωπίζει την πολιτική με τις παρωπίδες του χθες αλλά με τις ανάγκες του σήμερα.


Ουγγαρία, Σουηδία, Ολλανδία οι εθνικιστές έχουν ισχυροποιηθεί

Χώρες όπως η Σουηδία, Ολλανδία και ειδικά στην Ουγγαρία οι εθνικιστές είναι σημείο πολιτικής αναφοράς και αυτό επίσης αποδεικνύει πως όλη η Ευρώπη έχει αλλάξει.
Οι πολιτικές ταμπέλες αριστερός ίσον δημοκράτης και ακροδεξιός ίσον φασίστας αποτελεί μια πολιτική ανοησία ένα παραπλανητικό ιδεολόγημα το οποίο πλέον δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Οι πολίτες θέλουν πίσω τις πατρίδες τους και αυτό θα είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Πρώτα η πατρίδα και μετά η Ευρώπη αυτό θα είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης