Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Μεγάλη ιστορική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών – Νέα εποχή στα Βαλκάνια εάν τεθεί σε ισχύ

Τζανακόπουλος: Μεγάλη ιστορική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών – Νέα εποχή στα Βαλκάνια εάν τεθεί σε ισχύ
Δεδομένη και εξασφαλισμένη η ολοκλήρωση του 4ετούς κυβερνητικού κύκλου τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως εάν η συμφωνία τεθεί σε ισχύ, θα υπάρξει νέα εποχή στα Βαλκάνια.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash της Θεσσαλονίκης, ο κ.Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Zoran Zaev, είπε πως «ο κ.Zaev πράγματι πριν από λίγες μέρες έκανε μια δήλωση που στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν άστοχη».
«Δεν θα πρέπει να επιμένουμε σε αυτό το σημείο το οποίο μεγαλοποιήθηκε ή και διαστρεβλώθηκε.
Αντίθετα πρέπει να επιμένουμε στο γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία για να επιλυθεί το τελευταίο ίσως μεγάλο ζήτημα ταυτοτήτων στα Βαλκάνια.
Έχω την εκτίμηση ότι αν καταφέρει αυτή η Συμφωνία να τεθεί σε ισχύ θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή στα Βαλκάνια.
Προκύπτει από τις τροποποιήσεις του Συντάγματος που γίνονται αυτήν την ώρα στην πΓΔΜ ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία ακριβώς επιλύει οριστικά όλα τα ζητήματα αλυτρωτισμού και όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα για τα οποία υπάρχει ενδεχομένως κάποια ανησυχία σε κάποιους Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της.
«Ο κ.Καμμένος είναι γνωστό ότι έχει τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις του σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και λέει ότι θα αποχωρήσει από την ελληνική κυβέρνηση μόλις αυτή έρθει στη Βουλή.
Ταυτόχρονα όμως λέει ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που θα προσπαθήσει να ανατρέψει την παρούσα κυβέρνηση μέσα από μια πρόταση δυσπιστίας.
Επομένως η ολοκλήρωση του 4ετούς κυβερνητικού κύκλου είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.
«Επιδιώκουμε σήμερα να στείλουμε ένα μήνυμα δημοκρατίας, αλληλεγγύης, συμφιλίωσης, συνεννόησης και την ίδια στιγμή να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα δεν αξίζει το σκοτάδι του εθνικισμού, το μίσος, η μισαλλοδοξία.
Δεν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη να έχει γυρισμένη την πλάτη της στους βόρειους γείτονές της αλλά αντιθέτως να γυρίσει το βλέμμα της προς το βορρά, να αγκαλιάσει τους γείτονες, να γίνει η πόλη της δημοκρατίας και του φωτός.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός της χώρας αλλά έχουμε μια πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για πια πολιτική συγκέντρωση κόμματος, και όχι για κάποια κυβερνητική διαδικασία» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης