Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αναστέλλονται πρόσθετοι δασμοί 25% σε αμερικανικά αυτοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2019

Κίνα: Αναστέλλονται πρόσθετοι δασμοί 25% σε αμερικανικά αυτοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2019
Στην αναστολή πρόσθετων δασμών σε οχήματα και ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ για τρεις μήνες, θα προβεί η Κίνα, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών
Στην αναστολή πρόσθετων δασμών σε οχήματα και ανταλλακτικά που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τρεις μήνες, με έναρξη από την 1η Ιανουαρίου 2019, θα προβεί η Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/12/2018) το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, η κινεζική κυβέρνηση θα αναστείλει δασμούς 25% σε 144 αμερικανικά οχήματα και ανταλλακτικά και δασμούς 5% σε 67 ανταλλακτικά, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου 2019.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι ελπίζει πως Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες θα καταφέρουν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για να μην επιβληθούν περαιτέρω δασμοί σε μεταξύ τους προϊόντα.
Η ανακοίνωση ήρθε μετά από την πρώτη μεγάλη αγορά της Κίνας σόγιας από τις ΗΠΑ, μετά και την εμπορική εκεχειρία στην οποία κατέληξαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, στη Σύνοδο Κορυφής των G20.
Η αναστολή των δασμών και η αγορά σόγιας αποτελούν πρώιμα σημάδια ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών ενδεχομένως να αρχίζει να εξασθενεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης