Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου το 9μηνο 2018 – Στο 25,7% ο CET1

Κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου το 9μηνο 2018 – Στο 25,7% ο CET1
Κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου το 9μηνο 2018
Στα 32,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Eurobank Κύπρου το εννεάμηνο του 2018, έναντι 32,2 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 25,7% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, έναντι 28,6% ένα χρόνο νωρίτερα, με τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στο μόλις 3,98% έναντι 5,6% πέρσι.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 4.656 εκατ. ευρώ στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, από 3.943 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανήλθε στο 28%.
«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της τράπεζας, όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets.
Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μας, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας.
H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι το άμεσο μέλλον της κυπριακής οικονομίας είναι ελπιδοφόρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη επαναφορά του αξιόχρεου της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα.
Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, με την ανάγκη για συνετή διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον που μπορεί να προκληθούν τόσο από εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες», αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης