Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο 2018

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο 2018
Αύξηση 0,2% κατέγραψαν τον Νοέμβριο του 2018 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ
Οριακή αύξηση κατέγραψαν τον Νοέμβριο του 2018 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις επίπλων, ηλεκτρονικών ειδών και άλλων αγαθών, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να κατευνάσει τις ανησυχίες για μια σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/12/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Νοέμβριο.
Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 1,1%, έναντι της αύξησης 0,8% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Εξαιρουμένων των οχημάτων, των καυσίμων, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσιών φαγητού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα για τις λεγόμενες δομικές λιανικές πωλήσεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, δείχνοντας μια αύξηση 0,7%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για αύξηση 0,3%.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4% για τον Νοέμβριο.
Οι πωλήσεις στα βενζινάδικα κατέγραψαν βουτιά 2,3% -η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2017- μετά από αύξηση 3,2% τον Οκτώβριο.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων κινήθηκαν 0,2% υψηλότερα, έναντι αύξησης 1,5% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης