Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (ΝΔ): Κατά 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος αυξήθηκε το κόστος του Δημοσίου

tags :
Γεωργαντάς (ΝΔ): Κατά 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος αυξήθηκε το κόστος του Δημοσίου
Γεωργαντάς (ΝΔ): Κατά 600 εκατ. ευρώ κατ' έτος αυξήθηκε το κόστος του Δημοσίου
Στην χώρα που είχαμε επί τέσσερα χρόνια περιορισμό των προσλήψεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πέτυχε το "μαγικό" να αυξήσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο αρμόδιος Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακύρωσε τους "εμβληματικούς νόμους" - που ψηφίστηκαν με την στήριξη της ΝΔ - για την κινητότητα, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου.
«Η κυβέρνηση επέτυχε κάτι το τρομερό.
Ενώ είχαμε τέσσερα χρόνια περιορισμό στις προσλήψεις και ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων είναι λίγο μικρότερος, υπάρχει αύξηση μετακλητών και συμβασιούχων και εκτόξευση του μισθολογικού κόστους κατά 600 εκατ. κάθε χρόνο.
Αυτά τα μαγικά όμως τελειώνουν κι έρχεται κι η ώρα της πληρωμής που θα εισπράξετε στις κάλπες» είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ψήφισε τους δύο εμβληματικούς νόμους της κινητικότητας και του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου - στις θετικές διατάξεις των οποίων η ΝΔ συνέπραξε με την θετική της ψήφο - η ίδια με εκ των υστέρων τροπολογίες της τους ακύρωσε.
Έτσι, ουδείς δημόσιος υπάλληλος επελέγη από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών για να πληρώσει θέση αποχωρήσαντα - όπως ο νόμος ορίζει - ενώ ουδεμία μετακίνηση έγινε, στο πλαίσιο της κινητικότητας, βάσει οργανογραμμάτων, όπως ο νόμος ορίζει, αφού ανεστάλη η προϋπόθεση του νόμου από την ίδια κυβέρνηση.
«Φαίνεται πως υπήρχαν συγγενείς, φίλοι και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ που έπρεπε να προτιμηθούν» παρατήρησε με σκωπτικό τόνο ο κ. Γεωργαντάς.
Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση ότι ενώ ο ίδιος ως αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει καταθέσει τρεις ερωτήσεις στις οποίες ζητεί ενημέρωση για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ουδέποτε έχει λάβει απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης