Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε ποια χαρτιά βγαίνουν πωλητές

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε ποια χαρτιά βγαίνουν πωλητές
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά όλη μέρα αλλά μάζεψε αρκετά τις απώλειες στις δημοπρασίες και έκλεισε οριακά πάνω από τις 645 μονάδες. Ο τζίρος για κλάματα αφού από τα 28,5 εκατ. που ήταν ο συνολικός τα 5,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Πιέστηκαν και πάλι οι τράπεζες με πρώτη την Πειραιώς που έφτασε η κεφαλαιοποίησή της στα 383 εκατ. ευρώ. Απώλειες μικρότερες για Εθνική και οριακές για Alpha και Eurobank. Είχαμε πιέσεις πάντως και σε άλλα χαρτιά.

Στα περισσότερα η πίεση είναι από προηγούμενες συνεδριάσεις. Υπάρχουν δηλαδή πωλητές που βγάζουν κομμάτια εδώ και μέρες. Σε κάποια πιο βίαια και κάποια πιο ήπια. Οι αγοραστές περιμένουν χαμηλά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με όγκο 262 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 2,75% και έκλεισε στα 7,77 ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,11 δισ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μεγάλος ο όγκος και σήμερα με τους αγοραστές να κάνουν προσπάθεια για να κλείσουν τη μετοχή στα 5,88 ευρώ και με απώλειες 2%. Χαμηλό ημέρας στα 5,78 ευρώ και ο συνολικός όγκος στις 305 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Βγαίνουν κομμάτια αλλά… χαλαρά. Δεν υπάρχουν και πολλοί αγοραστές. Στα 4,4950 ευρώ με απώλειες 0,77% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια αλλά στην τιμή κλεισίματος έμειναν απούλητα 8 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκανε όγκο 201 χιλ. τεμάχια, οι αγοραστές στην τιμή κλεισίματος των 0,4685 ευρώ ζητούσαν 96 χιλ. τεμάχια αλλά η μετοχή έκλεισε χαμηλότερα κατά 4,39%.

ΑΝΕΜΟΣ: Έκανε χαμηλό στα 1,60 ευρώ και έκλεισε στα 1,6250 ευρώ με όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Στελέχη της αγοράς αποδίδουν την αδυναμία του τίτλου σε κάποια σενάρια που κυκλοφορούν και αφορούν την εταιρική αναδιάρθρωση της δομής της Ελλάκτωρ.

Αυτό που ουσιαστικά λένε στην αγορά είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει τριπλή συγχώνευση μεταξύ Ελλάκτωρ, REDS και Άνεμος.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Υποχώρησε μέχρι και τα 4,10 ευρώ με χαμηλό όγκο γιατί δεν υπήρχαν εντολές στο σύστημα τη συγκεκριμένη στιγμή. Πήγε σε δημοπρασία και ανέκαμψε αλλά έχει πωλητές.
Έκλεισε στα 4,36 ευρώ με απώλειες 2,90% όγκο 20 χιλ. τεμάχια και τους πωλητές να μένουν με 5 χιλ. τεμάχια απούλητα.

CRETA FARMS: Με άνοδο 6,18% και κλείσιμο στα 0,4980 ευρώ. Μάλιστα έγινε καλός όγκος για τα δεδομένα της και οι αγοραστές σκούπιζαν την προσφορά με ευκολία. Την πήγαν μέχρι και τα 0,51 ευρώ και όλα αυτά με 31 χιλ. τεμάχια όγκο.

Δεν ξέρουμε το λόγο πάντως δεν νομίζουμε πως υπάρχει και κάποιος. Έγινε άλλη μία αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ. αφού έφυγε αυτός που ανέλαβε πριν λίγες μέρες. Για την αύξηση κεφαλαίου δεν έχουμε κάποιο νέο και περιμένουμε το πληροφοριακό δελτίο να βγει. Έχει αργήσει πάντως.

Τώρα αν η άνοδος συνδέεται με αποτελέσματα, η εκτίμησή μας είναι πως οι πωλήσεις θα καταγράψουν σημαντική αύξηση στο σύνολο της χρήσης, αλλά θέλουμε να δούμε τι κέρδη θα φέρουν οι πωλήσεις και κυρίως τι ταμειακές ροές. Γιατί αν είναι να δούμε πάλι αύξηση δανείων, δεν θα είναι για πανηγυρισμούς.

CENTRIC: Εξαιρετικό μάζεμα μέχρι τα 0,1355 ευρώ αν και έκανε πολλά κομμάτια κάτω από τα 0,13 ευρώ. Έκλεισε στα 0,1260 ευρώ με άνοδο 2,02% και όγκο 85 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 12,7 εκατ. ευρώ.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (Beta ΑΧΕ): Οι εταιρείες που έχουν επιδείξει αντοχή και εξαιρετική επιχειρηματική συμπεριφορά στο πέρασμα των ετών της κρίσης παραμένουν στην πρώτη γραμμή των επιλογών μας για την επόμενη χρονιά.

Jumbo, Μυτιληναίος, Αεροπορία Αιγαίου έχουν προβάδισμα στις προτιμήσεις μας ενώ από τις μικρότερες εταιρίες οι Quest, Φουρλής και Κρι – Κρι έδειξαν καλά μεγέθη, μερίσματα και ανάπτυξη κύκλου εργασιών παρά τις αντιξοότητες του εγχώριου περιβάλλοντος.

Από τις τράπεζες η Alpha Bank έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και καλύτερης ποιότητας κεφάλαια ενώ το μεγάλο στοίχημα της επόμενης χρονιάς είναι η Ελλάκτωρ η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης