Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχη για την επόμενη κρίση η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen

tags :
Ανήσυχη για την επόμενη κρίση η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen
Ανήσυχη για την επόμενη κρίση η πρώην επικεφαλής της Fed
Την ανησυχία της για μία νέα παγκόσμια κρίση εξέφρασε η πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ, Janet Yellen.
Μιλώντας στο «Women in Housing and Finance» (σύμφωνα με το MarketWatch), εστίασε επίσης στην τρέχουσα προσπάθεια αντιστροφής των μεταρρυθμίσεων που έγιναν μετά το 2008 στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω του συνόλου κανόνων «Dodd-Frank».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump είναι εκ των φανατικών υποστηρικτών της χαλάρωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, επισημαίνεται.
«Ξοδέψαμε οκτώ χρόνια προσπαθώντας να θεσπίσουμε κανονισμούς για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η άποψή μου είναι ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.
Συνεπώς, ανησυχώ.
Δεν αποτιμώ θετικά τη χαλάρωση των κανονισμών», είπε η κα Yellen.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα «εργαλεία» της Fed στην επόμενη κρίση, απέκλεισε το ενδεχόμενο των χαμηλών επιτοκίων που παρατηρήθηκαν την τελευταία δεκαετία, εκτιμώντας ότι στην επόμενη αναταραχή το μέτρο δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Η κα Yellen δεν εμφανίστηκε, ωστόσο, ανήσυχη για τα δάνεια που παρουσιάζουν κίνδυνο στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.
Ωστόσο, «αν η οικονομία βιώσει οποιοδήποτε είδος αρνητικού κλονισμού, όπως πχ μία αύξηση των επιτοκίων υψηλότερη του αναμενομένου, θα υπάρξουν πολλές χρεοκοπίες εταιρειών και επενδυτικές απώλειες», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης