Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χτύπημα του ΣΔΟΕ στο λαθρεμπόριο τσιγάρων - Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών προϊόντων

tags :
Χτύπημα του ΣΔΟΕ στο λαθρεμπόριο τσιγάρων - Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών προϊόντων
Χτύπημα του ΣΔΟΕ στο λαθρεμπόριο τσιγάρων
Η  Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού.
Συγκεκριμένα,  σε συνέχεια του εντοπισμού, τις προηγούμενες ημέρες, εργοστασίου τσιγάρων στην περιοχή Ασπροπύργου, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων,  εντόπισε,  την Κυριακή 09.12.2018,  μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντός του οποίου υπήρχε ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.  
Κατασχέθηκαν:
-17.830 κιλά καπνού, σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών περίπου έκαστη
-μηχανήματα κοπής καπνού
-μηχανήματα επεξεργασίας καπνού
-λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (ανυψωτικό -περονοφόρο κ.λ.π.)
Τα κατασχεθέντα μηχανήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου  Υλικού.
Για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.  
Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.
Από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού,  εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα  ζημιωνόταν  τουλάχιστον με το ποσό των 3.100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους  (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.)  από την  μελλοντική διάθεση του τελικού παραγόμενου προϊόντος (καπνός για τσιγάρα).
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε.,  με όπλα της τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού της, την πλούσια  εμπειρία και τεχνογνωσία,  θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.                                  
                                                                     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης