Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία θα επισφραγιστεί στις επόμενες εκλογές

tags :
Μητσοτάκης: Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία θα επισφραγιστεί στις επόμενες εκλογές
Μητσοτάκης: Η μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία θα επισφραγιστεί στις επόμενες εκλογές
Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.,Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος.
Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες...Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών ανέφερε.
Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ : «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά.
Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ.
Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα.
Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής.
Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω»
Υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, ανέφερε.
«Δεσμεύομαι για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους.
Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού.
Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης
«Ελλάδα μπορούμε» και σήμερα το σύνθημα του συνεδρίου μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
 Με την ΝΔ στην κυβέρνηση θα τα καταφέρουμε για να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα δεν επιτρέπεται να είμαστε από την μεριά αυτών που μένουν πίσω. Η Ελλάδα ήταν πάντα με την σωστή πλευρά της ιστορίας» , ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτενείς αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και ευχαρίστησε τους πρώην προέδρους του κόμματος.
«Αυτές είναι οι αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε.
Αυτές οι αξίες θα ξαναγίνουν χάρη στην παράταξή μας η κινητήριος δύναμη μιας νέας περιόδου ευημερίας και προκοπής για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες» είπε και πρόσθεσε:
«Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών.
Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.
Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά».

Σκάνδαλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό» λέγοντας ότι η «Η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη ως το λαιμό στα σκάνδαλα»
«Μας ακούει κάθε Έλληνας που υφίσταται εθνικές ταπεινώσεις και προσβάλλεται από μία διαρκή και ανελέητη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, δημιουργεί ψευδείς εχθρούς και τεχνητή πόλωση».
Στη συνέχεια κατήγγειλε ακόμα τη «διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δισ. για το προσφυγικό», την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, τον διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος «όπου η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους», και την τοποθέτηση της Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων».
Επανήλθε δε στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου».
 
Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό και νέες οικογένειες

Σε μια σειρά από δεσμεύσεις για τον κατώτατο μισθό και τα ζευγάρια που ξεκινούν οικογένεια προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.
Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ.
«Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα.
Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω»
Υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, ανέφερε. «Δεσμεύομαι για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης