Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Η ΕΕ δεν μπορεί να προσφέρει στη May εγγυήσεις που έρχονται σε αντίθεση με ό,τι έχει συμφωνηθεί

Varadkar: Η ΕΕ δεν μπορεί να προσφέρει στη May εγγυήσεις που έρχονται σε αντίθεση με ό,τι έχει συμφωνηθεί
Την πρόθεση να βοηθήσει την Theresa May όσο το δυνατόν περισσότερο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar
Την πρόθεση να βοηθήσει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, όσο το δυνατόν περισσότερο, εξέφρασε σήμερα (14/12/2018) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, ωστόσο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα μπορούσαν να της προσφέρουν εγγυήσεις που να έρχονται σε αντίθεση με ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί στις συνομιλίες για το Brexit.
Ο Varadkar δήλωσε ακόμη ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η May ερωτήθηκε επανειλημμένα αν αυτό που ζητούσε θα ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει μια συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός επεσήμανε, παράλληλα, ότι η May επιστρέφει στη χώρα της με «δύο πολύ ισχυρές διαβεβαιώσεις»: τη δέσμευση για έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση όσο το δυνατόν συντομότερα και τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ θα επιδιώξει να ολοκληρώσει σύντομα αυτές τις διαπραγματεύσεις, ώστε να μην χρειαστούν ούτε μεταβατική περίοδος ούτε το λεγόμενο «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα.
Ερωτηθείς εάν αυτές οι διαβεβαιώσεις είναι νομικά δεσμευτικές, ο Varadkar δήλωσε ότι είναι «εξίσου καλές».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι «σοβαρά πράγματα» και οι ηγέτες τα «εννοούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης