Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒ για Τουρκία - Αρνητικό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒ για Τουρκία - Αρνητικό το outlook
Η Τουρκία δεν θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμα το 2018 και το 2019, εκτιμά η Fitch
Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της τουρκικής οικονομίας στο ΒΒ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με τις προοπτικές, όμως, να είναι αρνητικές, γεγονός που δεν αποκλείει μελλοντική υποβάθμιση της χώρας.
Σύμφωνα με τον οίκο η τουρκική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, τα οποία οφείλονται στην μεγάλη εξάρτησή της από εξωτερική χρηματοδότηση, αλλά και στη συσσώρευση πολύ μεγάλου χρέους σε ξένο νόμισμα από χρηματοπιστωτικούς ομίλους και επιχειρήσεις.
Ο οίκος εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτύχει ούτε φέτος ούτε το 2019 τους στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμα.
Σημειώνεται ότι για το 2019 η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει στόχο το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 1,8% του ΑΕΠ, έχοντας ανακοινώσει μέτρα σύσφιξης των δαπανών που αγγίζουν το 2% του ΑΕΠ.
Η Fitch υποστηρίζει ότι το έλλειμμα της Τουρκίας θα φθάσει το 2018 στο 2,8% του ΑΕΠ και θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το 2019, ενώ το 2017 βρίσκονταν στο 2% του ΑΕΠ.
Ο τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις, γι’ αυτό άλλωστε ο οίκος είχε προχωρήσει τον Οκτώβριο 2018 στην υποβάθμιση 20 τουρκικών τραπεζών, ενώ και οι 28 τουρκικές τράπεζες που καλύπτει έχουν αρνητικό outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης