Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Για νέο δημοψήφισμα συζητούν υπουργοί της May μετά την πλήρη αποτυχία της συμφωνίας για το Brexit

Times: Για νέο δημοψήφισμα συζητούν υπουργοί της May μετά την πλήρη αποτυχία της συμφωνίας για το Brexit
O υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών τάσσονται πλέον υπερ υτής της άποψης αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές
Την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συζητούν πλέον έντονα οι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης May καθώς θεωρούν ότι το σχέδιό της για το Brexit πέθανε.
Αυτό υποστηρίζουν οι Times του Λονδίνου μετά και τις χθεσινές (14/12) δηλώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού οτι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους ηγέτες της ΕΕ παρά το άκαρπο ταξίδι της στις Βρυξέλλες.
Μια ομάδα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Amber Rant, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών Philippe Hammon, τείνουν διστακτικά προς την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές, αναφέρει.
Μια άλλη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Michael Groove και ο υπουργός Εσωτερικών Sajid Javid, αντιτίθεται στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, με τον Groove να τάσσεται υπέρ μιας στενότερης, νορβηγικού τύπου σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit.
Άλλοι υπουργοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών Jeremy Hunt προτίθενται να ρισκάρουν μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Στο σχέδιο May, το οποίο συμφωνήθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ τον περασμένο μήνα, αντιτίθενται πολλοί βουλευτές στο Συντηρητικό της Κόμμα, οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό η Βρετανία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην τροχιά της ΕΕ.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι αν απορριφθεί η συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι ή να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μια συμφωνία που θα απάλυνε το οικονομικό σοκ ή η παραμονή της στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης