Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας - Συντριπτική η νίκη μας στις εκλογές

Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας - Συντριπτική η νίκη μας στις εκλογές
Μας κυβερνούν αυτοί που δεν αγάπησαν ποτέ το Π. Μελλά και δεν ένιωσαν την ορθοδοξία σαν κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας
Έντονα εθνικιστικό τόνο είχε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ όπου έκανε εκτενή αναφορά στους «έλληνες ήρωες Κώστα Κατσίφα και Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού στην Κύπρο» καλώντας τους συνέδρους να μην ντρέπονται για τον φιλελευθερισμό τους και τον πατριωτισμό τους.
Καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους, ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του λέγοντας ότι «είναι ο πρωταγωνιστής της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης ενώ παρακολουθούν όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού».
«Μας κυβερνούν αυτοί που δεν αγάπησαν ποτέ το Π. Μελλά και δεν ένιωσαν την ορθοδοξία σαν κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού διαφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει να φύγει η κυβέρνηση χθες».
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά δεν κατάφερε να την βγάλει στις αγορές καθώς ακόμη εξαρτάται από τους δανειστές και οι επενδυτές φεύγουν από τη χώρα» υπενθυμίζοντας ότι το 2012- 2014 το χρέος είχε υποχωρήσει και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να το διογκώσει».
«Μοιράζει μικρό-επιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες! Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία.
Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση - συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα - αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.
Σε έντονο ύφος και αφήνοντας προσωπικές αιχμές στο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι «έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας καθώς σπρώχνει τη χώρα στην ακυβερνησία».
«Εγγύηση ότι θα φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές.
Δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές. Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική.
Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή πανστρατιά. Δεν περισσεύει κανένας…
Ο καθένας από μας έχει, ασφαλώς, δικαίωμα στην άποψή του. Ακόμα και στη διαφωνία με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση. Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας.
Για όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος πρωθυπουργός. Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε.
Δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι Βούλγαροι ξέρουν πόσο επιζήμια είναι η Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας όχι 

«Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στα σύνορα, στο έθνος. Προκαλούν οι Αλβανοί και οι Τούρκοι και δεν κάνει τίποτα. Καμία αντίδραση, σαπίζει στην εξουσία και μαζί του ολόκληρη η χώρα». υπογράμμισε ο Αν. Σαμαράς λέγοντας οτι «ο,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει! Η υποχωρητικότητα που δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις - σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες - δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή! ».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας λέει στον Τσίπρα ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα αλλά εκείνος επιμένει στη συμφωνία με την πΓΔΜ. Ακόμη και οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πόσο επιζήμια είναι αυτή η συμφωνία». Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος για πολλά και δεν έχει κόκκινες γραμμές».

Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη

Ο Αν. Σαμαράς κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά του Τσίπρα και κατά του λαϊκισμού λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του "Ρουβίκωνα".
Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χιμάρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας. Είναι αυτοί που το παίζουν προστάτες των φτωχών».
Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα. Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη».
Και συνέχισε λέγοντας. «Νομίζουν ότι ο κόσμος γρήγορα θα ξεχάσει. Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω. Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι "θα τους πάω μέχρι τέλους και το εννοώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης