Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Beto O’ Rourke το νέο αστέρι των Δημοκρατικών και πιθανός αντίπαλος του Trump στις εκλογές του 2020

tags :
Politico: Beto O’ Rourke το νέο αστέρι των Δημοκρατικών και πιθανός αντίπαλος του Trump στις εκλογές του 2020
Οι παθιασμένες ομιλίες του θύμισαν σε πολλούς τον Αμερικανοιρλανδό JF Kennedy και τον Barack Obama
Ιρλανδοαμερικανός τέταρτης γενιάς από το Ελ Πάσο του Τέξας, μπασίστας σε πανκ συγκρότημα, διορθωτής σε εκδοτικό οίκο στο Μπρονξ και ιδιοκτήτης εταιρείας software, ο 46χρονος Robert ή Beto O’ Rourke είναι για τους αμερικανούς ο «λευκός Barack Obama» και όχι άδικα.
Ακτιβιστής, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων αν και ηττήθηκε στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, όπου διεκδικούσε μια θέση στη Γερουσία από τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Ted Cruz, κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.
Οπως σχολιάζει το Politico, η ήττα του με μόλις 2,6% μονάδες από το ισχυρό χαρτί των ρεπουμπλικάνων στο Τέξας τον Ted Cruz σε μια Πολιτεία από την οποία κατάγονται οι Bush και δύσκολα περνά στα χέρια των Δημοκρατικών, έκανε πολλούς να δουν τις πραγματικές του ικανότητες.
Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκαλούν τον 46χρονος Beto χαρισματικό όσο και ο Βarack Obama βλέποντας στο πρόσωπό του ένα νέο ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και το χρίσμα του κόμματος για τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2020 απέναντι στον Donald Trump.
Δημοσκοπήσεις μάλιστα τον δείχνουν να προηγείται για τη θέση αυτή έναντι του Jo Baiden, του αντιπροέδρου του Obama.

Ένα αστέρι γεννιέται στο Τέξας

Πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ο O’ Rourke προηγείτο του Cruz στο Τέξας όμως στο τέλος οι Τεξανοί στράφηκαν στις παραδοσιακές αξίες τους.
Ο Beto ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό των 70 εκ δολαρίων για την εκστρατεία του και να εντυπωσιάσει με τις παθιασμένες ομιλίες του που θύμισαν σε πολλούς τον Αμερικανοιρλανδό Kennedy και τον Barack Obama.
Τότε ήταν που οι δημοσκοπικές εταιρείες τον έβαλαν στο στόχαστρό τους βάζοντάς τον απέναντι στοn ισχυρό Jo Baiden ο οποίος θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ομως σύμφωνα με το NBC, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ανάμεσα σε μέλη της προοδευτικής ομάδας MoveOn.org έδειξε ότι ο O’ Rourke ξεπέρασε τον πρώην αντιπρόεδρο και έγινε η πρώτη επιλογή για προεδρικός υποψήφιος σε δύο χρόνια.
Ο O’ Rourke συγκέντρωσε το 15,6%, ο Baiden το 14,9% και ο γερουσιαστής Sanders το 13,1%.
Η δημοσκόπηση της MoveOn διαπίστωσε ακόμη ότι το 18% των ερωτηθέντων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιόν προτιμούν.
O O’ Rourke είχε δηλώσει πριν τις ενδιάμεσες εκλογές ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, υποσχόμενος να υπηρετήσει και τα έξι χρόνια στη Γερουσία, σε περίπτωση που εκλεγόταν. Μετά την ήττα του όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν είναι λίγοι αυτοί που κρέμονται από τα χείλη του σχετικά με την απόφασή του, πιστεύοντας ότι ακόμα και η ηλικία του θα λειτουργήσει πολύ θετικά απέναντι στην υποψηφιότητα Trump σε περίπτωση που κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

www.bankinnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης