Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπορική μονάδα στην Κίνα εγκαινίασε η Boeing, εν μέσω εμπορικού πολέμου Ουάσινγκτον – Πεκίνου

tags :
Αεροπορική μονάδα στην Κίνα εγκαινίασε η Boeing, εν μέσω εμπορικού πολέμου Ουάσινγκτον – Πεκίνου
Η Boeing και η Airbus επεκτείνουν την παρουσία τους στην Κίνα
Την πρώτη μονάδα ολοκλήρωσης αεροσκαφών 737 στην Κίνα, άνοιξε η Boeing προχωρώντας σε μία στρατηγική επένδυση που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός ανταγωνιστικού ομίλου πωλήσεων, έναντι της αντιπάλου της,
Airbus σε μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές αγορές του κόσμου που πάντως έχει επισκιαστεί από τον εμπορικό πόλεμο Ουάσινγκτον - Πεκίνου.
Η κορυφαία κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο παρέδωσε επίσης το πρώτο από τα νέα 737 που ολοκληρώθηκε στη μονάδα αυτή στη Zhoushan, περίπου 290 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Σαγκάης, στον κρατικό αερομεταφορέα Air China κατά τη διάρκεια τελετής σήμερα (15/12).
Η Boeing και η Airbus επεκτείνουν την παρουσία τους στην Κίνα καθώς συναγωνίζονται για τις παραγγελίες στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αεροπορικών μεταφορών, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία.
Η Boeing επένδυσε 33 εκατομμύρια δολάρια το 2017 για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο σε μια κοινοπραξία με την κρατική εταιρεία Commercial Aircraft Corp of China για την κατασκευή του κέντρου ολοκλήρωσης, το οποίο εγκαθιστά εσωτερικούς χώρους και βαφές στα αεροσκάφη.
Η Boeing παρέδωσε περισσότερα από το ένα στα τέσσερα αεροσκάφη που κατασκεύασε το 2017 στην Κίνα ενώ  προβλέπει ζήτηση για 7.700 νέα αεροπλάνα τα επόμενα 20 χρόνια αξίας 1.2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πάντως, όπως παρατηρεί το Reuters, η τελετή επισκιάστηκε από τις ανησυχίες για τον εμπορικό ΗΠΑ – Κίνας, παρά την 90ημερη εκεχειρία.
«Είμαι νευρικός για την κατάσταση. Είναι ένα δύσκολο περιβάλλον », δήλωσε στους δημοσιογράφους ο John Bruns, πρόεδρος της Boeing China.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης