Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αντισυνταγματικό έκρινε το ObamaCare ομοσπονδιακός δικαστής - Χαιρέτισε την απόφαση ο Trump

ΗΠΑ: Αντισυνταγματικό έκρινε το ObamaCare ομοσπονδιακός δικαστής - Χαιρέτισε την απόφαση ο Trump
Την απόφαση αυτή χαιρέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump
Aντισυναγματικό έκρινε το ObamaCare ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας, σύμφωνα με τον οποίο ο εμβληματικός νόμος του Barack Obama είναι παρωχημένος, διότι θεωρεί προϋπόθεση την αγορά ασφαλιστικού προγράμματος, κάτι που δεν ισχύει, αφού το φορολογικό πρόστιμο για τους ανασφάλιστους έχει καταργηθεί.
Την απόφαση αυτή χαιρέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος δήλωσε μέσω twitter ότι το είχε προβλέψει, ενώ κάλεσε τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου να αντικαταστήσουν το ObamaCare με έναν ισχυρό νόμο.
Η απόφαση του δικαστή Reed O’ Connor εκδόθηκε μία ημέρα πριν τη λήξη της 45ήμερης προθεσμίας για την εγγραφή όσων ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να έχουν ασφάλιση για το 2019.
 Σύμφωνα με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής φέτος οι εγγραφές αγγίζουν τα 11,8 εκατομμύρια.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schummer εξέφρασε την ελπίδα του αυτή η απόφαση να ανατραπεί:
«Αν αυτή η απαίσια απόφαση διατηρηθεί από τα ανώτατα δικαστήρια, αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες, ειδικά για ανθρώπους με προϋπάρχουσες παθήσεις».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης