Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένωση Γερμανών Εργοδοτών: Η Merkel είχε δίκιο στο μεταναστευτικό - Η Γερμανία αφομοιώνει τους πρόσφυγες

Ένωση Γερμανών Εργοδοτών: Η Merkel είχε δίκιο στο μεταναστευτικό - Η Γερμανία αφομοιώνει τους πρόσφυγες
Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για εργατικό δυναμικό στη Γερμανία
Η περίφημη φράση «Θα τα καταφέρουμε» που είχε πει η A. Merkel στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης το 2015, της στοίχισε την προεδρία του κόμματός της, αποσταθεροποίησε τη γερμανική πολιτική σκηνή, βοήθησε στην άνοδο της ακροδεξιάς και έβαλε τη Merkel στο στόχαστρο ως υπεύθυνη για όλα αυτά.
Όμως μόλις τρία χρόνια αργότερα, οι γερμανοί εργοδότες δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδιακής Ένωσης γερμανών Εργοδοτών έρχεται να αναγνωρίσει το νόημα εκείνης της πρότασης.
Ο Ingo Krammer (BDA) δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine Zeitung, ότι από τους περισσότερους του ενός εκατομμυρίου μετανάστες και πρόσφυγες που ήρθαν στη Γερμανία από το 2015, οι 400.000 θα έχουν σύντομα θέση επαγγελματικής εκπαίδευσης και θέση εργασίας.
Σύμφωνα με τον Krammer «πολλοί μετανάστες έχουν γίνει στήριγμα για τη γερμανική οικονομία» και, όπως επισημαίνει, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την έλευση μεταναστών, ενώ προτρέπει τους πολίτες να δουν τους νεοεισερχόμενους ως στοιχείο εμπλουτισμού. Η Merkel είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «θα τα καταφέρουμε», συμπεραίνει ο ο πρόεδρος της BDA.
Η εκτίμηση του εκπροσώπου των γερμανών εργοδοτών προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τις τάξεις του AfD.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ακροδεξιού κόμματοςA. Gaulland μίλησε στην DW, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Krammer:
«Μένω έκπληκτος με το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει ο πρόεδρος των εργοδοτικών συνδέσμων.
Όμως οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της οικονομίας σπάνια βρίσκονται δίπλα στις δυσκολίες των ανθρώπων. Μάλλον δεν διαβάζει τίποτα για επιθέσεις με μαχαίρι ούτε ακούει για βιασμούς μαθητριών. […] Αλλά μόνο αν αγνοήσει κάποιος όλα αυτά μπορεί να βγάλει ένα τόσο ανόητο συμπέρασμα».
Από την πλευρά του, ο Peter Waisch, εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνει ότι οι μονοδιάστατες αναφορές και αναλύσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα:
«Δυστυχώς η κοινή γνώμη ακούει μόνο ειδήσεις για πρόσφυγες που μας δημιουργούν προβλήματα και από τους οποίους θέλουμε να απαλλαγούμε.
Δεν ακούει για τις επιτυχίες.
Και στις μεγάλες επιτυχίες συγκαταλέγεται το γεγονός ότι σχεδόν 400.000 έχουν στο μεταξύ βρει απασχόληση στη Γερμανία, αν και πρόκειται για άτομα που μετά βίας μιλούσαν Γερμανικά και δεν διέθεταν τα κλασικά γερμανικά επαγγελματικά εφόδια. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για εργατικό δυναμικό στη Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης