Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί, αλλά και τα αδίστακτα ψέματα

Χατζηδάκης στο 12ο συνέδριο της ΝΔ: Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί, αλλά και τα αδίστακτα ψέματα
"Στις κυβερνήσεις της ΝΔ υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης
Δεν είναι «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ηττηθεί.
Πρέπει, ακόμη περισσότερο, να ηττηθούν τα αδίστακτα ψέματα.
Η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας.
Το πολιτικό παράδειγμα που ντροπιάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό», τόνισε μιλώντας στο 120 συνέδριο της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης.
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα και κυνισμό και σημείωσε ότι επερχόμενη ήττα της στις εκλογές δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά πρωτίστως αξιολογικό.
 Κατά τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής, είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους, «είναι αυτοί που τη μία μέρα μας λένε ότι ο Βαρουφάκης είναι asset για τη χώρα, και την άλλη ότι είναι ανόητος.
Είναι αυτοί που τη μια μέρα αποκαλούν Γερμανοτσολιάδες και προδότες τους μνημονιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και την άλλη τους φωνάζουν στο κόμμα τους.
Είναι αυτοί που μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού μού λένε ότι δήθεν πλαστογράφησα την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ έχω δώσει συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσιάζοντάς την.
Είναι αυτοί που ξεδιάντροπα ισχυρίζονται ότι δήθεν ζήτησα από τον Μοσκοβισί στη Βουλή να μην ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ενώ στο βίντεο καταγράφεται ακριβώς το αντίθετο».
Για τη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το κόμμα έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης «όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες.
Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της ΝΔ υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση.
Γι' αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μην ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε αυτές που σχεδιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναφέροντας την πρόταση για ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους,  για την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και για  κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών.
«Όλες αυτές οι προτάσεις αποδεικνύουν ότι η  ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά.
Μαζί μπορούμε, μαζί θα τα καταφέρουμε».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμη ότι «η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια.
Αυτοί μένουν στην ιστορία.
Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της πατρίδας μας» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης