Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, με μείωση φόρων και «έκρηξη» επενδύσεων - Τελειώνει το «παρακμιακό δίδυμο» Τσίπρα – Καμμένου

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, με μείωση φόρων και «έκρηξη» επενδύσεων - Τελειώνει το «παρακμιακό δίδυμο» Τσίπρα – Καμμένου
Η νίκη της ΝΔ θα είναι μία νίκη για τη φωτεινή Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ως τον τελευταίο σταθμό πριν από τις εκλογές χαρακτήρισε το 12ο συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισαν σήμερα (16/12/2018) οι εργασίες του.
«Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές.
Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για λιγότερους φόρους και εισφορές, «έκρηξη» επενδύσεων, καλύτερες δουλειές, αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και αύξηση του κατώτατου μισθού
Επίσης επανέλαβε τη δέσμευσή του για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ , αφού τόνισε ότι, το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Ελλάδα εξαπέλυσε ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμές κυρίως το Μακεδονικό, την οικονομία αλλά και τις παροχές.
Το 2019 θα είναι η χρονιά που θα γράψουμε τη δική μας ιστορία και θα αφήσουμε πίσω την κρίση, τόνισε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι φόρτωσε τους Έλληνες πολίτες με νέους φόρους και ένα αχρείαστο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ενώ η χώρα ήταν έτοιμη να φύγει από τα μνημόνια το 2014.
«Φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες, διέλυσε τις τράπεζες, ζημίωσε τους ασφαλισμένους και πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», τόνισε χαρτακτηριστικά.
Η μεγαλύτερη ζημιά του Τσίπρα και της παρέας του, που απεχθάνεται τη μεσαία τάξη είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη, η εργατικότητα, το φιλότιμο και η αλληλεγγύη, είπε.
«Πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες για τον κυνισμό του Τσίπρα και του ανεκδιήγητου εταίρου του στην κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Το απαράδεκτο σύνθημα ‘’ή εμείς ή αυτοί’’ θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει.
Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
«Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της», σημείωσε.
«Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές, εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε..

Αδιόρθωτος ο Τσίπρας


Όσον αφορά στο Μακεδονικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδιόρθωτο», που κατηγορεί όλους τους άλλους ως λαϊκιστές ενώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών δίδονται στη FYROM γλώσσα και εθνότητα.
«Σταματήστε κ. Τσίπρα να προσβάλλετε τους Μακεδόνες κι όλους τους Έλληνες, να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας», σημείωσε.
«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος και βλέποντας το φάσμα της ήττας γίνεται πιο νευρικός.
Τον αφήνω να βυθιστεί στον δικό του βάλτο γιατί τα "Μυστικά του Βάλτου" αμφιβάλλω αν τα έχει διαβάσει"».
Δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την ιστορία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αν ήταν εξοικειωμένος δεν θα πήγαινε να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τη Μακεδονία.
Δεν σώσατε τη Μακεδονία, κ. Τσίπρα, το μόνο που κάνατε ήταν να δώσετε την εθνότητα και τη γλώσσα, το μόνο που κάνατε ήταν να πείτε "ναι" εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν "όχι". Σταματήστε επιτέλους να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».
Επίσης έκανε σύντομη αναφορά στα συμβάντα της περασμένης Παρασκευής (14/12), λέγοντας ότι από τη μία υπήρχε ένα ανοικτό συνέδριο και από την άλλη «η θλίψη και η μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μία αστυνομοκρατούμενη εκδήλωση στην οποία οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες...
Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήταν απούσα από την ομιλία του κ. Τσίπρα, είναι μία κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων, πολύ αρνητική στους σχεδιασμούς που θέλει να βάλει ξανά τη χώρα στις μυλόπετρες του διχασμού».

Η Ελλάδα διψά για πολιτική αλλαγή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, πως το νέο έτος θα φέρει την πολιτική αλλαγή για την οποία διψά η χώρα, προσθέτοντας πως έρχεται το τέλος για το «παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου» που κυβερνά σήμερα.
Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, είναι το κόμμα που είναι στενά συνδεδεμένο με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας κατά τις παραδόσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που θα κοιτά ψηλά και θα έχει φιλοδοξίες και ελπίδες, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε.

Το διακύβευμα των εκλογών: Θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι

«Στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα.
Αλλά δύο κόσμοι:
Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο.
Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός» υπερτόνισε θέτοντας το διακύβευμα των εθνικών εκλογών.

Παραμένει γραμματέας της ΝΔ ο Αυγενάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να παραμείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης γενικός γραμματέας του κόμματος μέχρι τις εκλογές του 2019, λόγω του κρίσιμου χρονικού διαστήματος.
«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».
 Σημείωσε ότι στις αρχές του 2019, από τις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσει να ανακοινώνει τα ονόματα για τα ψηφοδέλτια των εκλογών και των ευρωεκλογών, όπως εξήγησε με ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών που θα δείχνουν προς το μέλλον και θα πιστοποιούν και την ανανέωση του κόμματος.

Καλούμε μαζί μας όλους τους Έλληνες - Οι 6 στόχοι 

«Οι έξι στόχοι μας παραμένουν οδηγοί μας:
1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
2. Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.
3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας
5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο

«Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές οφείλουμε να καλέσουμε όλους τους Έλληνες, χάσαμε πολύ χρόνο για να χάσουμε κι άλλο κι είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι» υπερτόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνοντας κάλεσμα πανστρατιάς.
«Καλώ όσους ψηφοφόρους μας, μας εγκατέλειψαν να γυρίσουν και καλώ όσους απείχαν από τις εκλογικές διαδικασίες να επιστρέψουν και λέω στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων ότι οι διαφορές μας είναι λίγες», τόνισε.
Θέτοντας το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών, σημείωσε ότι, στόχος είναι να μην επικρατήσει σε καμία περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ επανέλαβε πως η ΝΔ για τους δήμους Αθήνας – Θεσσαλονίκης στηρίζει τους κ.κ. Μπακογιάννη – Ταχιάο αντίστοιχα.
«Σε δήμους, όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο», συνέχισε.
«Στην ευρωκάλπη επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική.
Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση.
Στέλνουμε όμως, και στελέχη με φωνή ελληνική», είπε θέτοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών.
Γυρίζω την Ελλάδα, κοιτάζω τους Έλληνες στα μάτια και τους ζητάω να μας εμπιστευτούν.
Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε το μέλλον με πυξίδα το εθνικό συμφέρον.
Να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με τους πιο άξιους.
Η Ελλάδα θα πάει, επιτέλους, μπροστά.
«Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον.
Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών ο Μεϊμαράκης

Την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης  θα οδηγήσει τη ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών, έκανε στην ομιλία του κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές τον Μάιο του 2019

Την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών το Μάιο του 2019 θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αποψη που διατύπωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ.
Ερωτηθείς για την πρόταση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση οι δύο τους στη Βουλή, φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί προνομιακό του πεδίο τη Βουλή, πρόσθεσε και σημείωσε ότι θα είναι ανά πάσα στιγμή στη Βουλή και ότι όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα οριστεί και το ντιμπέιτ των δύο.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.
Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».
Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε:
«Την απάντηση την πήρατε από τον Weber».
Τέλος, επανέλαβε ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης