Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής

Βενιζέλος: Ο Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής
"Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε μια προεκλογική παροχολογία", ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος
«Ο Πάνος Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής», ανέφερε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας ότι «είναι αυτός που έδωσε το στυλό σε Τσιπρά-Κοτζιά να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί και διά της υπογραφής δημιουργούνται δεσμεύσεις».
 «Δεν θα τον έβαζα στους παράγοντες της σοβαρότητας με τίποτα», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι ο «ο Α. Τσίπρας θα ήθελε στην τελευταία φάση να αποκολληθεί από τον κυβερνητικό εταίρο για να εμφανιστεί ως δημοκρατικός».
Ο κ,. Βενιζέλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε μια προεκλογική παροχολογία, την οποία δεν θα αντέξει να στηρίξει μετά το φθινόπωρο, ενώ τόνισε ότι στο λόγο της κυβέρνησης κυριαρχεί «η χυδαιότητα, ο διχαστικός λόγος, ο ευτελισμός του δημόσιου βίου» και μάλιστα «η επίθεση σε πρόσωπα αποτελούν τους αξιακούς κώδικες πάνω στις οποίες βασίζεται η κυβερνητική συνεργασία του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ».
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές για να την κυρώσει και πως «θα έχει ουσιαστική αλλά όχι τυπική δεδηλωμένη»,κάτι που θα αποτελέσει, όπως σημείωσε, την τελευταία πράξη της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα.
Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι μεγάλες που δεν κατάφερε να διασφαλίσει εθνική συναίνεση σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.
Περαιτέρω, τόνισε ότι «πρέπει να γίνει συνεργασία για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», συμπληρώνοντας ότι «χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος αριθμητικά αυτό δεν εφαρμόζεται».
Όπως είπε, «ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση» διευκρινίζοντας ότι «στρατηγική ήττα θα είναι να μην μπορεί να  παρεμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνταγματική αναθεώρηση».
Ο ίδιος αποσαφήνισε πως επιθυμεί να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης, διότι θέλει ένα Σύνταγμα με όλα τα κόμματα και δεν πρέπει να επικρατήσει μονοκομματική αντίληψη.
Ακόμη,  ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας όπως αποτυπώνονται στο Σύνταγμα, ανέφερε ότι το άρθρο 3 περί επικρατούσας θρησκείας δεν συνιστά απόκλιση από την αρχή της ανεξιθρησκείας, αλλά η επιδοματική πολιτική που επιχειρεί να καθιερώσει, αναιρεί την αρχή αυτή και συμπλήρωσε ότι το Σύνταγμα πρέπει να ορίζει τις σχέσεις της Πολιτείας όχι μόνο με την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Κατά τον ίδιο, δεν μπορεί το άρθρο 3 να αναθεωρηθεί γιατί δεν θα υπάρξει πλειοψηφία.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την κυβέρνηση να δεχθεί να εντάξει το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας εκτίμησε ότι «η χώρα κινδυνεύει να ξανακυλήσει σε βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης