ΥΠΕΞ: Τη Δευτέρα 17/12 η τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Παλαιστίνης

ΥΠΕΞ: Τη Δευτέρα 17/12 η τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Παλαιστίνης
Θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος
Tους Υπουργούς Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη, και της Παλαιστίνης, R. Malki, θα υποδεχτεί αύριο, Δευτέρα 17/12, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της 2ης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης που διεξάγεται στην Αθήνα.
Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες που θα γίνουν στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ξεκινήσουν στις 11:30,  οι τρεις Υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.
Οι εργασίες της τριμερούς θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας (13:00) και οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό.
Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί Κοινό Ανακοινωθέν.
Νωρίτερα, στις 11:00, ο κ. Κατρούγκαλος, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί διμερώς, με τον κ. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό.
Την  Τρίτη  18 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, R. Malki, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της μορφωτικής/ πολιτιστικής συνεργασίας.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS