Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Κορέα: Επιστρέφουμε στην ένταση με τις ΗΠΑ – Εμπόδιο στην αποπυρηνικοποίηση οι κυρώσεις

Βόρεια Κορέα: Επιστρέφουμε στην ένταση με τις ΗΠΑ – Εμπόδιο στην αποπυρηνικοποίηση οι κυρώσεις
Aπάντηση στις κυρώσεις, που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε τρεις Βορειοκορεάτες αξιωματούχους
Την επιβολή κυρώσεων αλλά και τις πιέσεις εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης καταδίκασε η Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας για επιστροφή στην περίοδο της έντασης και «ναυάγιο» στη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της χώρας. 
Πρόκειται επί της ουσίας για την απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στις κυρώσεις, που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε τρεις Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου ενός στενού συνεργάτη του Kim Jong Un για καταγγελλόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας έχει καταγράψει μικρή πρόοδο από τότε που ο Kim Jong Un και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018 σε μία ιστορική σύνοδο κορυφής.
Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει τις συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo και του ανώτερου αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας Kim Yong Chol, οι οποίες ακυρώθηκαν ξαφνικά τον Νοέμβριο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σε ανακοίνωσή του τονίζει η Ουάσινγκτον έλαβε «κυρώσεις οκτώ φορές έναντι των εταιρειών, των ατόμων και των πλοίων όχι μόνο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αλλά και της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων τρίτων χωρών ...»
Αν η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αυξημένες κυρώσεις και πιέσεις θα ανάγκαζαν την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα της, «θα είναι ο μεγαλύτερος ψευδής υπολογισμός της και θα εμποδίσει για πάντα την πορεία της κορεατικής χερσονήσου προς την αποπυρηνικοποίηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης