Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στις Βρυξέλλες κατά του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ

Reuters: Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στις Βρυξέλλες κατά του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ
Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση υπέγραψαν τα 164 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ την Δευτέρα 10/12
Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν σήμερα στις Βρυξέλλες πορεία διαμαρτυρίας κατά του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, που έχει στόχο τη συνεργασία στο μεταναστευτικό, επισκιάζοντας  μάλιστα, μία μικρότερη διαδήλωση, που ήταν υπέρ του Συμφώνου, όπως μεταδίδει το Reuters.
H αστυνομία ανέφερε ότι στη μεγάλη πορεία συμμετείχαν 5.500 άνθρωποι, κυρίως από ακροδεξιά κόμματα, που  βρέθηκαν στο σημείο της βέλγικης πρωτεύουσας όπου εδρέουν οι θεσμοί της ΕΕ.
Η άλλη πορεία στην οποία πήραν μέρος 1.000 άτομα από αριστερές οργανώσεις έγινε στο κέντρο της πόλης.
Το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα (N-VA), που είναι και το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο,  απέσυρε την περασμένη εβδομάδα τους υπουργούς του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, όταν ο πρωθυπουργός Charles Michel αρνήθηκε το αίτημά τους να μην υπογράψει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση στο Μαρακές.
Ο Michel είχε εξασφαλίσει μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη στήριξη του κειμένου του ΟΗΕ, χάρη στους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.
Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση ενέκριναν τον Ιούλιο του 2018 όλα τα κράτη μέλη του, πλην των ΗΠΑ, αλλά μόνο τα 164 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ το υπέγραψαν την περασμένη Δευτέρα 10/12.
Το Σύμφωνο έχει προκαλέσει επικρίσεις από πολλούς στην Ευρώπη, που θεωρούν ότι θα αυξήσει τη μετανάστευση, τη στιγμή που έχουν γίνει και πιο αυστηροί οι όροι για τη χορήγηση ασύλου μετά τη μεταναστευτική έκρηξη του 2015.
Με ένα αριθμό ρεκόρ 21,3 εκατ. μεταναστών παγκοσμίως, ο ΟΗΕ άρχισε να επεξεργάζεται το Σύμφωνο μετά το 2015, όταν 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και την Αφρική άρχισαν να καταφθάνουν στην Ευρώπη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης