Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το θετικό και το αρνητικό σενάριο για το ΧΑ το 2019 από τη Beta ΑΧΕΠΕΥ και οι κορυφαίες της επιλογές

tags :
Το θετικό και το αρνητικό σενάριο για το ΧΑ το 2019 από τη Beta ΑΧΕΠΕΥ και οι κορυφαίες της επιλογές
Λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται το 2019 η μεταβλητότητα της αγοράς θα αυξάνεται και θα εντείνεται ανάλογα με το αποτέλεσμα
Στις εταιρείες που έχουν επιδείξει αντοχή και εξαιρετική επιχειρηματική συμπεριφορά στο πέρασμα των ετών της κρίσης παραμένουν στην πρώτη γραμμή των επιλογών της Beta ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνουν οι αναλυτές της για την επόμενη χρονιά.
Jumbo, Μυτιληναίος, Αεροπορία Αιγαίου έχουν προβάδισμα στις προτιμήσεις μας ενώ από τις μικρότερες εταιρίες οι Quest, Φουρλής και Κρι – Κρι έδειξαν καλά μεγέθη, μερίσματα και ανάπτυξη κύκλου εργασιών παρά τις αντιξοότητες του εγχώριου περιβάλλοντος.
Από τις τράπεζες η Alpha Bank έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και καλύτερης ποιότητας κεφάλαια ενώ το μεγάλο στοίχημα της επόμενης χρονιάς είναι η Ελλάκτωρ η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αναδιάρθρωσης, αναφέρουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής στο εβδομαδιαίο τους σχόλιο.
Τεχνικά τώρα, ο Γενικός Δείκτης κλείνει κοντά στο χαμηλό του εύρους διακύμανσης της χρονιάς ενώ η κυρίαρχη μακροχρόνια τάση είναι πτωτική.
Η αναίρεση του πτωτικού σήματος απαιτεί την υπέρβαση των 720 μονάδων ενδεχομένως σε βάθος χρόνου λόγου της κατερχόμενης πορείας του ΚΜΟ -200 ημερών το κομβικό σημείο να βρίσκεται κοντά στις 700 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε μια πρώτη προσπάθεια απεγκλωβισμού από το πτωτικό κανάλι τιμών που ξεκινάει από τον Μάιο και έχει δημιουργήσει μια εύθραυστη βάση τιμών στις 600 μονάδες. Η μεγάλη εικόνα δείχνει μια συσσώρευση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012 και μετά, η οποία σε κάθε νέα βύθιση του Δείκτη χάνει σε δυναμική καθώς οι συναλλαγές που την υποστηρίζουν μειώνονται.
Αυτό ωστόσο δεν πτοεί τους πωλητές οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν σταθερά τον έλεγχο της κατάστασης με εξαίρεση το πρώτο μισό του 2014.
Η πρώτη εκτίμηση για το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς είναι ότι η αγορά θα παραμείνει σε εύρος διακύμανσης με τους υπάρχοντες τζίρους.
Το ανοδικό περιθώριο εύκολα μπορεί να πληρώσει τιμές κοντά στις 900 μονάδες αυτό ωστόσο προϋποθέτει αλλαγή της υπάρχουσας συναλλακτικής δυναμικής.
Στο αρνητικό σενάριο η περιοχή των χαμηλών του 2016 (420 μονάδες) είναι η έσχατη ζώνη στήριξης με πρώτο ενδιάμεσο στάδιο τις 520 μονάδες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται το 2019 η μεταβλητότητα της Αγοράς θα αυξάνεται και θα εντείνεται ανάλογα με το αποτέλεσμα προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Και επειδή φέτος θα διεξαχθούν τουλάχιστον τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ο βαθμός νευρικότητας θα είναι αυξημένος καταλήγουν οι αναλυτές της Beta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης