Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω υψηλής προφοράς - Στο -1,54% το Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω υψηλής προφοράς - Στο -1,54% το Brent
Στο -2,77% το αμερικανικό αργό, το οποίο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 50 δολ.
Σε μηδενισμό όλων των αρχικών του κερδών προχώρησε το πετρέλαιο στην πρώτη (17/12) συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς ενισχύθηκαν οι φόβοι ότι στις αγορές θα υπάρξει υπέρ-προσφορά, ενώ η ζήτηση δεν θα ακολουθήσει την ίδια ανοδική πορεία.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent να υποχωρήσει 1,43% στα 59,42 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό, αποδυναμώθηκε -2,77% για να διαμορφωθεί χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων στα 49,78 δολάρια.

Η συνεχιζόμενη αύξηση στην παραγωγή των ΗΠΑ συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, ενώ ορισμένοι αναλυτές αμφισβητούν το γεγονός ότι οι περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ θα σταθούν αρκετές ώστε να εξισορροπήσουν την αγορά.
«Δεν πιστεύω ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ θα λειτουργήσουν αυτό το διάστημα, με το Κατάρ να αποχωρεί και το Ιράν να αρνείται την μείωση της παραγωγής του, ενώ αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το πότε η Ρωσία θα φθάσει στα επίπεδα παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί», σχολιάζει ο διευθυντής της συμβουλευτικής εταιρείας πετρελαίου Trifecta, Sukrit Vijayakar.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι «η παραγωγή των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται», καθώς και ότι «ολόκληρο το φορτίο θα πέσει πάνω στη Σαουδική Αραβία, η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως υπό σοβαρές πιέσεις από τον Trump».
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ μαζί με τους συμμάχους του αποφάσισαν πριν από μερικές ημέρες να μειώσουν την παραγωγή τους από τον Ιανουάριο του 2019, ενώ αναμένεται να συναντηθούν ξανά τον ερχόμενο Απρίλιο, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης