Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,7% για το σύνολο του 2019 αναμένει το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας

Ν. Κορέα: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2,7% για το σύνολο του 2019 αναμένει το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προηγούμενων εκτιμήσεών του
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση για την ανάπτυξη της εγχώρια οικονομίας τόσο του 2018 όσο και του 2019 προχώρησε σήμερα (17/12) το Υπουργείο Οικονομικών της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο διάφορουν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία.
Ειδικότερα, το νοτιοκορεατικό ΥΠΟΙΚ αναμένει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 2,6 με 2,7% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι 2,9% των αρχικών εκτιμήσεων.
Παράλληλα, το Υπουργείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρση των προβλέψεων και για το 2019, και συγκεκριμένα στο 2,6 με 2,7% έναντι 2,8% των αρχικών της προβλέψεων.
Σε ότι αφορά τον ετήσιο πληθωρισμό, το νοτιοκορεατικό ΥΠΟΙΚ αναμένει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξηθεί κατά 1,6% τόσο το 2018 όσο και το 2019.
«Η οικονομία είναι αντιμέτωπη με καθοδικούς κινδύνους, όπως είναι η επιδείνωση των εμπορικών διαφορών, η εξάπλωση της χρηματοπιστωτικής αστάθειας στην αναδυόμενες αγορές εν μέσω της εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής από τις μεγαλύτερες χώρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω απόφαση ενισχύει τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτοκία καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, μετά την αύξηση του περασμένου μήνα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Moon Jae-in, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να λάβει μέτρα ώστε να μετριάσει τις πειτπώσεις από τις απότομες αυξήσεις των μισθών κατά το τελευταία δύο έτη, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των χαμηλόμισθων θέσεων εργασία.
Επιπλέον, ο κ. Μοον πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απομακρύνει τα εμπόδια που υπάρχουν προς τις εταιρικές επενδύσεις, καθώς οι αδύναμες εγχώριες επενδύσεις προσδίδουν καθοδικές πιέσεις σε μία οικονομία που ήδη «παλεύει» με την επιβράδυνση των εξαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης