Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο και μικρές απώλειες ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα. Λίγες συνεδριάσεις μένουν μέχρι να φύγει το 2018. Οι αναλυτές και όπως είναι λογικό δεν περιμένουν κάτι σημαντικό στο συγκεκριμένο διάστημα.

Παραδοσιακά οι τζίροι είναι χαμηλοί. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από τη νέα χρονιά ή θα συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο με περιορισμένη κίνηση για τους δείκτες και χαμηλό τζίρο.

Ο χαμηλός τζίρος επηρεάζει ένα σημαντικό κομμάτι του ταμπλό που έχει αξία αλλά δεν συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκεί είναι πάντως οι ευκαιρίες και οι επενδυτές που προσέχουν τις συγκεκριμένες μετοχές ξέρουν πως μπορεί να «ταλαιπωρούνται» για να αγοράσουν μερικά κομμάτια αλλά έρχεται η ώρα που και υπεραξίες γράφονται και όγκος γίνεται.

ΙΑΣΩ: Εκποιήθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα 789 χιλ. περίπου μετοχές και υπήρξε ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε ότι είναι στόχος εξαγοράς η εισηγμένη και ο κλάδος είναι καιρό στο επίκεντρο με υψηλά τιμήματα να δίνονται.

Η μετοχή με καλό όγκο 76 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα είναι αμετάβλητη στα 1,09 ευρώ με αποτίμηση 133 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Αναμένουμε την Πέμπτη τα αποτελέσματα εννεαμήνου αν και δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό, όπως μας έχουν προϊδεάσει κάποιες διαρροές που έχουν γίνει. Η μετοχή πιέζεται στο ξεκίνημα με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μικρές απώλειες αλλά με εξαιρετικά χαμηλό όγκο. Η αγορά έχει συνδέσει πλέον τη συγκεκριμένη μετοχή με τις άλλες εισηγμένες του ομίλου Reds και ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Στην αγορά περιμένουν τριπλή συγχώνευση προκειμένου να μαζευτεί ο όμιλος και να δημιουργήσει συνέργιες.

ΚΡΕΤΑ: Από την περασμένη Παρασκευή φάνηκε ότι υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο μάζεψε εύκολα όλη την προσφορά, η οποία βέβαια δεν ήταν και μεγάλη. Σήμερα ξεκίνησε ανοδικά κατά 4,4% με όγκο 6 χιλ. τεμάχια και τιμή 0,52 ευρώ. Η αποτίμηση στα 15,3 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με όγκο 19 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και μικρή άνοδο 0,85% που δίνει αποτίμηση 675 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως έχουν εντοπιστεί πωλητές στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε μεγάλες εντολές πώλησης.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με άνοδο 4,23% και τιμή 0,74 ευρώ. Ο όγκος στις 3 χιλ. τεμάχια αλλά η απότομη άνοδος έφερε δημοπρασία.

ΥΓΕΙΑ: Η δημόσια πρόταση κοντεύει να στεφθεί με επιτυχία αφού ο προτείνων ελέγχει περίπου το 88%. Έχει λίγο ακόμα δρόμο να διανύσει αλλά μάλλον τελικά θα τα καταφέρει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης