Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η ΕΕ έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Η ΕΕ έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί «σταθερή θέση» επί του ζητήματος
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες της για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο της απογραμμάτιστης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι αρκετά εμφανές ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενισχύσει την ένταση αυτών των προετοιμασιών», σχολίασε ο Simon Coveney, προσθέτοντας παράλληλα ότι «έχουν πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες πολλές συναντήσεις με την ομάδα μας και τις ομάδες άλλων χωρών της ΕΕ».
Παράλληλα, ο κ. Coveney αρνήθηκε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, «περιφρονήθηκε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ «διατηρεί σταθερή θέση» επί του ζητήματος.
Ο ίδιος διατήρησε τη θέση ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί και δε θα «ανοίξει» εκ νέου, εκτιμώντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρατείνει την περίοδο του άρθρου 50 ή να το αναστείλει, εάν επιθυμεί να καταλήξει σε διαφορετική πρόταση.
Ωστόσο, ο Ιρλανδός υπουργός δήλωσε ότι η κα May έχει ισχυριστεί πως δεν θα το ήθελε αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτά είναι όλα τα απρόοπτα που δεν υέλουμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε και εν τέλει αυτό είναι μία πρόκληση για τους πολιτικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης