Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vitalfinance: Ο Τραπεζικός δείκτης θα καθορίσει και την συνέχεια της κίνησης- Συσχέτιση ΓΔ/ ΔΤΡ

Vitalfinance: Ο Τραπεζικός δείκτης θα καθορίσει και την συνέχεια της κίνησης- Συσχέτιση ΓΔ/ ΔΤΡ
Στην περίπτωση που ο ΔΤΡ υποχωρήσει χαμηλότερα και από τις 406 μονάδες θα ανασυρθούν σενάρια που αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε ως λιγότερο πιθανά
Προσεγγίζουμε την μεσοπρόθεσμη εικόνα της αγοράς από την γενική μορφή του διαγράμματος της κάνοντας μια ανασκόπηση στην αρχική μας εκτίμηση.
Μεταφέρουμε από προηγούμενο σχόλιο που  δημοσιεύτηκε στις 27/7/18 με κλείσιμο ΓΔ στις 760 μονάδες:
 

Είχαμε μια υπέροχη ανοδική κίνηση 5 κυμάτων (μωβ αρίθμηση) διάρκειας περίπου 24 μηνών που έδωσε κέρδη στην τιμή του ΓΔ  113% !!! που δείχνει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Η παραπάνω εικόνα τα λέει όλα και έτσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός.  
Έτσι με σχετικά μεγάλη ασφάλεια θα κάνουμε την δεύτερη παραδοχή: Το πρώτο ανοδικό κύμα (κύμα 1 μπλε) ολοκληρώθηκε στο υψηλό των 895 μονάδων και από τότε μέχρι σήμερα ο ΓΔ βρίσκεται σε διόρθωση (κύμα 2 μπλε).
.....Η τυπική διάρκεια (στατιστικά σημαντική) και ποσοστιαία υποχώρηση της τιμής, ενός κύματος 2 είναι  σε ποσοστό πάνω από 70% μεταξύ 38% και 62% του προηγηθέντος ανοδικού.
Παραλείπουμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς που οδηγούν ότι η διόρθωση αναμένεται θεωρητικά να ολοκληρωθεί εντός του κόκκινου τραπεζίου (συνεχόμενη γραμμή) στο παραπάνω σχήμα δηλαδή με απλά λόγια να διαρκέσει από 9,5 μήνες μέχρι 15 μήνες και να φτάσει από τις 715 μονάδες μέχρι τις 605 μονάδες.
Λίγες πιθανότητες υπάρχουν να διαρκέσει μέχρι 18 μήνες και να φτάσει στις 540 μονάδες ενώ ακόμη λιγότερες (<10%) έχει να ολοκληρωθεί άμεσα στα τρέχοντα επίπεδα.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;



Έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει.
Η διόρθωση έχει φτάσει ήδη στον 11ο μήνα ενώ πέτυχε και τον στόχο των 605 μονάδων με μια μικρή επέκταση στις 592 μονάδες που πλέον αποτελούν και το απόλυτα καθοριστικό επίπεδο για τη συνέχεια αφού η καθοδική τους διάσπαση ανοίγει το δρόμο για συνέχιση της διόρθωσης σε βάθος και διάρκεια ενώ η διατήρηση του αφήνει πιθανότητες να έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σε προηγούμενα σχόλια έχουμε αναφέρει τα βασικά μας σενάρια.
Τον τελευταίο μήνα εστιάζουμε σε δύο από αυτά που θεωρούμε ότι έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες χωρίς όμως τα υπόλοιπα να έχουν ακυρωθεί.
Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο την ανάλυσή μας.
 

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο ΓΔ βρίσκεται στο b του Υ σε ένα καθοδικό WXY.
Το κύμα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί στην περιοχή 660 - 700 μονάδες γεγονός που αφήνει κάποιες πιθανότητες αυτό να έχει ήδη συμβεί στο υψηλό των 664 μονάδων.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει το καθοδικό c που μας δίνει μέγιστη υποχώρηση στις 505 μονάδες αλλά μπορεί να τερματιστεί σε ένα από τα πιο πάνω κόκκινα επίπεδα (592,572,550).
Στην περίπτωση αυτή η διόρθωση είναι πιθανό να επεκταθεί και χρονικά πέραν των 15 μηνών.(Απρ 19)
 


Σύμφωνα με το σενάριο D η διόρθωση έχει πιθανόν ολοκληρωθεί στο χαμηλό των 592 μονάδων σε ένα τυπικό abc με εκτεταμένο το κύμα c.
Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να έχουμε μια επιβεβαίωση.
Μια τυπική εξέλιξη θα ήταν να έχουμε μια τοπική κορυφή που δεν μπορεί να προσδιοριστεί (???) στη συνέχεια μια διόρθωση που επίσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να φτάσει κάτω από τις 592 μονάδες (>592) και να ακολουθήσει μια έντονη ανοδική κίνηση που θα υπερβεί άνετα και αρκετά την προηγούμενη κορυφή (???).
Μόνο τότε θα έχουμε κάποιες πιθανότητες επιβεβαίωσης που και πάλι θα φτάνουν στο 50%.

Συνδυασμός ΓΔ και ΔΤΡ:

Το καινούριο στοιχείο στην ανάλυσή μας είναι ο συνδυασμός των σεναρίων μας με τον δείκτη των τραπεζών που σίγουρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την γενική πορεία της αγοράς.
Σε προηγούμενο σχόλιο είχαμε εντοπίσει ένα τριγωνικό σχηματισμό Τ1 που ίσως να μας έδινε την αντιστροφή.
 
Δυστυχώς για την αγορά ο τριγωνικός σχηματισμός διασπάστηκε καθοδικά στα μέσα Νοεμβρίου όπως φαίνεται στο διάγραμμα και έτσι ακυρώθηκε η πιθανότητα αντιστροφής της τάσης.
Έτσι βρισκόμαστε και πάλι στην αναζήτηση ενός σχηματισμού που θα μας δώσει την ανοδική  αντιστροφή.



Ο σχηματισμός που φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα είναι ένας ημιτελής αντίστροφος σχηματισμός ΩΚΩ που βρίσκεται στη φάση κατασκευής του δεξιού ώμου.
Αν ο πυθμένας του δεξιού ώμου βρίσκεται κοντά οπότε σύντομα θα έχουμε την ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής λαιμού (neck line) τότε είναι πολύ πιθανό να ισχύσει το σενάριο D που προϋποθέτει το πέρας της διόρθωσης στις 592 μονάδες του ΓΔ.
Αν ο πυθμένας του δεξιού ώμου βρίσκεται ακόμη μακριά  τότε είναι πολύ πιθανό να ισχύσει το σενάριο C που προϋποθέτει το πέρας της διόρθωσης να πραγματοποιηθεί κάτω από τις 592 μονάδες του ΓΔ.
Στην περίπτωση που ο ΔΤΡ υποχωρήσει χαμηλότερα και από τις 406 μονάδες οπότε ακυρώνεται ο σχηματισμός ΩΚΩ τότε θα ανασυρθούν στην ανάλυσή μας και τα σενάρια που αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε ως λιγότερο πιθανά.

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης