Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει Fed, στο +0,21% και τα 1.1330 δολ.

Απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου ενόψει Fed, στο +0,21% και τα 1.1330 δολ.
Την περασμένη εβδομάδα το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα για τον Δεκέμβριο του 2018
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας το ευρώ, το οποίο απομακρύνεται από τα χαμηλά δύο εβδομάδων στα οποία βρέθηκε προηγουμένως, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,21% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,330 δολ. ενώ κατά την περασμένη εβδομάδα είχει αγγίξει τα 1,1284 δολ. τα οποία και αποτέλεσαν το χαμηλότερο επίπεδο για τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται και απέναντι στο γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,18% και τα 128,40 γεν, την ίδια στιγμή που η άνοδος έναντι της στερλίνας διαμορφώνεται στο +0,08% και τις 0,8991 στερλίνες.
Σε ότι αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφεται πτώση της τάξεως του -0,14% στις 96,77 μονάδες, με τον δείκτη να παραμένει ωστόσο κοντά στα υψηλά 19 μηνών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 97,71 μονάδες.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το δολάριο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο, ενώ αντίθετα το ευρώ βρέθηκε υπό σημαντικές πιέσεις, μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορούν τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, η εκτίμηση της ΕΚΤ ότι η ισορροπία των κινδύνων κινείται καθοδικά, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις ότι οι διαδηλώσεις στη Γαλλία αρχίζουν να επηρεάζουν τις επιχειρήσεις, σημαίνει ότι η ανατίμηση του ευρώ βρίσκεται ακόμα μερικούς μήνες μακριά.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, οι αναλυτές αναμένουν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει στην τέταρτη αύξηση επιτοκίων το 2018, παρέχοντας παράλληλα ενδείξεις για τα σχέδια νομισματικής πολιτικής του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης