Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Στο 1,9% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -0,2%
Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε η άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/12) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 1,9% σε ετήσια βάση, έναντι 2,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στο 2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,2%, έναντι ανόδου +0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον βασικό δείκτης τιμών καταναλωτή, η ετήσια άνοδος για τον Νοέμβριο του 2018 παρέμεινε σταθερή στο 1%, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, την ίδια στιγμή που σε μηνιαία βάση ο ΔΤΚ υποχώρησε κατά -0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη συμβολή για τον ετήσιο πληθωρισμό προήλθε από τον κλάδο της ενέργειας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +0,88 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και από τον κλάδο υπηρεσιών, όπου σημειώθηκε άνοδος κατά +0,57 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκε στο 2%, έναντι 2,2% τον Οκτώβριο του 2018.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, ο χαμηλότερος ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού καταγράφηκε σε Δανία (0,7%) και Ιρλανδία (0,8%) ενώ αντίθετα, ο υψηλότερος ρυθμός σημειώθηκε σε Εσθονία, Ουγγαρία και Ρουμανία (όλες στο 3,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης