Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άδικες οι πολιτικές της Κίνας στο εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις - Προκαλούν ζημιές στης αμερικανικές επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Άδικες οι πολιτικές της Κίνας στο εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις - Προκαλούν ζημιές στης αμερικανικές επιχειρήσεις
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ χαρακτήρισε της πολιτικές της Κίνας ως «εμποροκρατικές»
Κριτική απέναντι στις πολιτικές της Κίνας σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις άσκησε σήμερα (17/12) ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Dennis Shea, αποκαλώντας τς «εμποροκρατικές» και «άδικες».
Ειδικότερα, ο κ. Shea δήλωσε ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί «βιομηχανικές πολιτικές μη εμπορικής φύσης» ώστε να προστεύσει την εγχώρια βιομηχανία της και να περιορίσει τις ξένες εταιρείες, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο προκαλεί «σοβαρές ζημιίες» στις αμερικανικές επιχειρήσεις και έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου.
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από άλλες χώρες, την ίδια στιγμή που η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την αντίθεσή της, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.
Ο ίδιος απρέειψε τους ισχυρισμούς ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει μονομερή προστατευτισμό, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ «διατηρούν ένα από τα πιο ανοικτά εμπορικά καθεστώτα που βασίζεται σταθερά σε νομικούς κανόνες».
«Οι ΗΠΑ επιθυμούν να δημιουργήσουν στενότερους δεσμούς με τις χώρες που έχουν τις ίδιες οικονομικές αξίες της ελεύθερης αγοράς και του εμπορίου», καταλήγει ο Αμερικανός αναπληρωτής εκπρόσωπος Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης