Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος, αυξημένη υποχώρηση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος, αυξημένη υποχώρηση
ΑΓΟΡΑ: Σημαντικές απώλειες αν και με περιορισμένες συναλλαγές κατέγραψαν πολλές μετοχές. Ειδικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση μόλις μία μετοχή έκλεισε με άνοδο. Αυτή του ΑΔΜΗΕ.

Χριστουγεννιάτικος όπως αναμενόταν άλλωστε ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 32,5 εκατ. ευρώ και πρέπει να αφαιρεθούν 6,9 εκατ. ευρώ που ήταν σε πακέτα. Άρα ο καθαρός ήταν εξαιρετικά χαμηλός.

ΔΕΗ: Εύκολα πήγε στο -5,4% και έκλεισε στα 1,3790 ευρώ. Ο όγκος στις 133 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 320 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πιέστηκε σημαντικά η Alpha Bank, ο Fourlis έχει πωλητές εδώ και μέρες και σήμερα πούλησαν 65 χιλ. τεμάχια, η Motor Oil έκλεισε με απώλειες μικρότερες από 4% και η Πειραιώς έχασε λίγο παραπάνω από 3%.

Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε αμετάβλητη με καλό όγκο 112 χιλ. τεμάχια, ενώ είχε και ανεκτέλεστο από την πλευρά των αγοραστών 20 χιλ. τεμάχια. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είχε σημαντικές απώλειες σε όλη τη συνεδρίαση αλλά στη δημοπρασία μαζεύτηκε στο -0,45%.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αν πάντως στη σημερινή μετοχή ξεχώρισαν δυο-τρεις μετοχές αυτές είναι οι παρακάτω.

ΙΑΣΩ: Έγινε εκποίηση λίγο πριν το άνοιγμα 789 χιλ. τεμάχια. Απορροφήθηκαν με άνεση και μάλιστα υπήρχε ισχυρό ενδιαφέρον. Με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση η μετοχή είχε υψηλό όγκο και καλούς αγοραστές.

Τελικά έκλεισε με άνοδο 4,13% και στα 1,1350 ευρώ με συνολικό όγκο 582 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 138 εκατ. ευρώ και πληθαίνουν οι φωνές στην αγορά που κάνουν λόγο για deal. Την πρόταση βέβαια την έχει επιβεβαιώσει η διοίκηση.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Έκλεισε με άνοδο 15,79% στα 0,66 ευρώ με χαμηλό βέβαια όγκο αλλά είχε καλούς αγοραστές στημένους. Βάσει εξαμήνου ο όμιλος έχει καθαρό δανεισμό περί τα 17 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 35 εκατ. ευρώ περίπου.

Η καθαρή θέση είναι στα 11,3 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 15,3 εκατ. ευρώ από 14,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 643 χιλ. ευρώ από 271 χιλ. ευρώ.

Η εταιρεία πέτυχε την επέκταση της λήξης του κοινού ομολογιακού δανείου έως τον Οκτώβριο του 2020 και το νέο πρόγραμμα προβλέπει 3 σταδιακές εξαμηνιαίες πληρωμές 500 χιλ. ευρώ και μία δόση 7,8 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2020.

Πρέπει λοιπόν στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσει πολύ καλές ταμειακές ροές ώστε να βελτιωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και να μπορέσει να κάνει τις πληρωμές, ή να βρει χρηματοδότηση. Με βάση την καθαρή θέση και την κερδοφορία εξαμήνου η μετοχή δεν είναι ακριβή και δικαιολογεί την ανοδική κίνηση.

CRETA FARMS: Έκλεισε στο +9,64% και στα 0,5460 ευρώ με ανεκτέλεστο 96 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 16 εκατ. ευρώ.Με καλή εντολή αγοράς και νέα «σκούπα» των κομματιών των πωλητών η μετοχή κατέγραψε νέα άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Από τα θεμελιώδη που έχουμε στη διάθεσή μας και τις πληροφορίες σχετικά με την πορεία των πωλήσεων δεν προκύπτει κάτι που να δικαιολογεί την άνοδο. Το θέμα μας με τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ο υψηλός δανεισμός και η αδυναμία δημιουργίας κερδών και ταμειακών ροών παρά την αύξηση των πωλήσεων.

Ωστόσο, έχει ένα εξαιρετικό προϊόν και με κάποιες κινήσεις θεωρούμε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει τα κέρδη της. Δεν χρειάζεται για παράδειγμα να έχει εκατοντάδες κωδικούς όταν ελάχιστοι κάνουν το 80% του τζίρου.

Από την άλλη η κίνηση στο ταμπλό αν έχει διάρκεια μας πάει σε άλλες σκέψεις. Ίσως κάποιοι να θέλουν να βελτιώσουν τη μετοχική τους θέση για να προωθήσουν τις θέσεις τους έναντι κάποιων άλλων. Ίδωμεν…

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης