Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η Wall Street θα αργήσει αρκετά να ανακάμψει – Τα ιστορικά δεδομένα

Deutsche Bank: Η Wall Street θα αργήσει αρκετά να ανακάμψει – Τα ιστορικά δεδομένα
Εάν οι ΗΠΑ δεν διολισθήσουν σε ύφεση, η Wall Street μπορεί να ανακάμψει στις αρχές του 2019
Η υποχώρηση της Wall Street η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2018 έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή σε όλες τις αγορές.
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 10% από τον Οκτώβριο, ενώ ακολούθησε μία περίοδο έντονων διακυμάνσεων, με την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων να έχει υποχωρήσει κατά 35 μονάδες βάσης.

Η τιμή πετρελαίου έχει αποδυναμωθεί 35%, ενώ το δολάριο συνεχίζει να σημειώνει ράλι, με άνοδο 8% σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα που είχε αγγίξει τον Φεβρουάριο του 2018.
Ως εκ τούτου είναι απόλυτα φυσικό οι επενδυτές να αναρωτιούνται πότε θα υπάρξει ανάκαμψη των αγορών και κυρίως της Wall Street.
Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι η κατακόρυφη θέση τοποθετήσεων στα futures της Wall Street, όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο Parag Thatte αναλυτής της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τον αναλυτή οι τοποθετήσεις αυτές έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που βρίσκονταν είτε κατά τη διάρκεια της κρίσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη του 2011.
Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αγορών είναι η έντονη μεταβλητότητα, ή το «σοκ μεταβλητότητας» όπως το χαρακτηρίζει ο αναλυτής της Deutsche Bank.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στα μέχρι σήμερα ανάλογα περιστατικά έντονης μεταβλητότητας, χρειάζονται είτε επτά εβδομάδες είτε 11 εβδομάδες από την έναρξη της πτώσης προκειμένου να ανακάμψει μία αγορά.
Αυτή τη στιγμή η Wall Street διανύει την 10η εβδομάδα υποχώρησης, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η τελευταία εβδομάδα του έτους μπορεί να αποδειχθεί θετική.

Πάντως όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόνο εάν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει να ακολουθεί θετική πορεία, καθώς εάν επαληθευθούν όσοι προβλέπουν διολίσθησή της σε ύφεση το 2019, τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το εύρος της αντίδρασης των αγορών, αλλά σαφώς δεν θα είναι θετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης