Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεχίζεται η κόντρα ταν αδερφών Αγγελόπουλων με την Καθημερινή για τη συνέντευξη του πατέρα τους - Είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της

tags :
Συνεχίζεται η κόντρα ταν αδερφών Αγγελόπουλων με την Καθημερινή για τη συνέντευξη του πατέρα τους - Είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της
Συνεχίζεται η κόντρα ταν αφων Αγγελόπουλων για τη συνέντευξη του πατέρα τους στην Καθημερινή
Συνεχίζεται η κόντρα των αδερφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου σχετικά με τη χθεσινή (16/12) συνέντευξη του πατέρας τους Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην εφημερίδα "Καθημερινή" καθώς με σημερινής (17/12) τους ανακοίνωση τονίζουν εκ νέου ότι η "η συνέντευξη είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της".
Η σημερινή ανακοίνων έρχεται σε απάντηση του δημοσιεύματος του δημοσιογράφου της εφημερίδας "Καθημερινή" Ηλία Μπέλου ο οποίος υπαραμύνθηκε της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και σε νεότερο άρθρο του ανέφερε ότι "η εφημερίδα και εγώ προσωπικά, χωρίς ασφαλώς να έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στην ενδοοικογενειακή διένεξη, αξιολογήσαμε ως σημαντικό να επιδιώξουμε αυτή τη συνέντευξη με σκοπό να διακριβώσουμε δημοσιογραφικά τα σχέδια του επιχειρηματία για την βαρυνόμενη με μη εξυπηρετούμενα χρέη άνω των 410 εκατομμυρίων ευρώ  Χαλυβουργική.
Επιπλέον η συνέντευξη επιδιώχθηκε  και για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο αυτοπροσώπως και όχι δια συνεργατών του. Και έτσι και  έγινε.
Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για «κατασκευασμένη συνέντευξη» που «δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».
Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο κάθένας να ακούσει στα αναρτημένo εδώ αρχείo.
Ασφαλώς και η εφημερίδα ήταν είναι και παραμένει ανοιχτή στην άποψη όλων των εμπλεκόμενων.
Υπενθυμίζει όμως πως προ τεσσάρων εβδομάδων σε επικοινωνία της με στενούς, κορυφαίους συνεργάτες της Χαλυβουργικής και της πλευράς των κ.κ. Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για τους ίδιους δημοσιογραφικούς λόγους, το ραντεβού που κλείστηκε, ακυρώθηκε όχι με υπαιτιότητα της εφημερίδας.
Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείται η αξιοπιστία ούτε της εφημερίδας ούτε του υπογράφοντος.
Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιων αμφισβήτησαν ή  αμφισβητούν την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα και επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικοσιπεντάχρονη πορεία μου στον χώρο της δημοσιογραφίας".

Αναλυτικά η σημερινή (17/12) ανακοίνωση των αδερφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

Η απάντηση του δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Ηλία Μπέλλου, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως πραγματική την «συνέντευξη» του πατέρα μας, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στο χθεσινό φύλλο της Κυριακής, επιβεβαιώνει αυτό που δηλώσαμε εξαρχής.
Η συνέντευξη είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της.
Τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου διαψεύδουν πλήρως πολλά και αυταπόδεικτα γεγονότα, αλλά κυρίως την αναλήθειά του προδίδει το ίδιο το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλείται για να πείσει πως λέει την αλήθεια.
Δηλαδή, το ηχητικό απόσπασμα που δημοσιοποίησε.
Το στοιχείο αυτό και μόνο τον διαψεύδει πολλαπλώς.
Πρώτον γιατί, παρά την ελάχιστη διάρκειά του που ανέρχεται σε ενάμιση περίπου λεπτό, αποτελεί εμφανώς προϊόν μοντάζ.
Δεύτερον γιατί το περιεχόμενό του είναι τόσο ακατανόητο, ώστε από μόνο του να επιβεβαιώνει ακριβώς την "για τις γνωστές αιτίες" πλήρη αδυναμία του πατέρα μας όχι απλώς να δώσει συνέντευξη, αλλ’ ακόμη και να εκφρασθεί προφορικώς.
Τρίτον γιατί το ακατάληπτο αυτό περιεχόμενο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο της δήθεν συνέντευξης, όπως ευθέως προκύπτει από απλή αντιπαραβολή τους.
Σε κάθε περίπτωση, αφού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Μπέλλος, μαγνητοφωνήθηκε όλη η «συνομιλία» με τον πατέρα μας Κων. Αγγελόπουλο, αναμένουμε να δημοσιοποιήσει την πλήρη εγγραφή της, ώστε να διαφωτισθεί το αναγνωστικό κοινό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την αυθεντικότητα της επίμαχης «συνέντευξης».
Όσοι εμπνεύστηκαν, προκάλεσαν και συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη μεθόδευση γνωρίζουν άριστα την πραγματικότητα, αλλά την διαστρεβλώνουν βάναυσα στο βωμό ιδιοτελών σκοπιμοτήτων".

 

Η χθεσινή (16/12)  δήλωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:

Η σημερινή «συνέντευξη» που υποτίθεται ότι έδωσε ο πατέρας μας στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ενώ εκκρεμεί και αναμένεται η έκδοση της απόφασης στη δίκη για τη θέση του σε δικαστική συμπαράσταση, μας προκαλεί έκπληξη και οργή.
Από το  - πλήρως αναληθές - περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.
Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά.
Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα.

Η συνέντευξη του Κ. Αγγελόπουλου

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλου λέει μεταξύ άλλων για την αντιπαράθεση με τους γιους του:
«Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για αυτή την εξέλιξη. Αλλά μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή.
Τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους.
Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν.
Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μια οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».
Επίσης για τη Χαλυβουργική σημειώνει ότι  «μπορεί να αξιοποιηθεί αλλά με άλλον τρόπο, όχι ως χαλυβουργία.
Πρέπει να αναζητήσει νέα δραστηριότητα και να κάνει νέα αρχή.
Δεν υπάρχει σήμερα οπουδήποτε στον κόσμο τράπεζα που να δέχεται να χρηματοδοτήσει μια χαλυβουργία».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης