Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει

Bundesbank: Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από ό,τι έχει εκτιμηθεί, επιβαρύνοντας την ανάπτυξη, προειδοποίησε η Bundesbank
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από ό,τι έχει εκτιμηθεί, επιβαρύνοντας την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, προειδοποίησε στη μηνιαία της οικονομική έκθεση η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank).
Προσπαθώντας με δυσκολία να προσαρμοστεί στα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2018, πιέζοντας τη συνολική ανάπτυξη της γερμανικής οικονομία σε αρνητικό έδαφος και εγείροντας φόβους ότι η πενταετής πορεία ανάπτυξης της Ευρώπης μπορεί να φτάνει σε ένα πρόωρο τέλος.
Ενώ αναμενόταν μια γρήγορη ανάκαμψη στον κλάδο, νέα στοιχεία ήρθαν να σβήσουν αυτές τις ελπίδες, όπως σημειώνει η Bundesbank.
Η κεντρική τράπεζα προσθέτει ότι η κάμψη στον κλάδο επιδεινώθηκε από τη γενική επιδείνωση του κλίματος καθώς και από την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, καθώς μεγάλες πόλεις εξετάζουν απαγορεύσεις με στόχο τη μείωση της ρύπανσης.
«Η επιστροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας στα φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να είναι πιο αργή από ό,τι αρχικά πιστεύαμε», αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην τακτική της έκθεση.
«Οι αδύναμες παραγγελίες από τη Γερμανία και η επιβράδυνση των αριθμών καταχώρησης θα μπορούσαν να αποτελούν ενδείξεις ότι οι εγχώριοι καταναλωτές περιορίζουν σήμερα τις αγορές τους», προσθέτει η τράπεζα.
Ωστόσο, οι εντολές εξαγωγών είναι ισχυρές και άλλα τμήματα της οικονομίας συνεχίζουν να αποδίδουν καλά, υποδεικνύοντας μια «αισθητή» επέκταση για τη συνολική οικονομία κατά το τέταρτο τρίμηνο, συνεχίζει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης