Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή

Έρευνα: Αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή
Αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικανών που θεωρεί απειλή για την κλιματική αλλαγή
Κόντρα στις αντι-περιβαλλοντικές πολιτικές του Προέδρου Donald Trump, ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως μια «επικείμενη» απειλή, την οποία προκαλεί κυρίως η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ περισσότεροι από τα 2/3 θέλουν η Ουάσιγκτον να εργαστεί με άλλα έθνη για να την αντιμετωπίσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos -διεξήχθη μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου 2018, συμμετείχαν 4.660 ενήλικες.
Η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το 35% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί την υπερθέρμανση του πλανήτη «επικείμενη» απειλή, ένα ποσοστό αυξημένο σε σύγκριση με το 32% το 2017 και 24% το 2015.
Περισσότεροι μάλιστα από τους μισούς, ήτοι το 57%, επίσης πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της «ανθρώπινης δραστηριότητας» ή «κυρίως της ανθρώπινης δραστηριότητας», σύμφωνα με την έρευνα.
Ένα ποσοστό ενισχυμένο σε σύγκριση με το 47% σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του 2012.
Επιπλέον, σε ποσοστό 69%, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, μεταξύ αυτών το 64% Ρεπουμπλικάνοι και το 80% Δημοκρατικοί.
Το παραπάνω ποσοστό είναι μειωμένο σε σύγκριση με το 72% σε δημοσκόπηση του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης