Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στο μέλλον, δηλαδή στους νέους

tags :
Η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στο μέλλον, δηλαδή στους νέους
Η Ελλάδα θα είναι σε χειρότερη μοίρα το 2035
Τα  ευρήματα της έρευνας του ΙΟΒΕ για την εκπαίδευση  δεν πρέπει  να αφήσουν κανένα  ασυγκίνητο που νοιάζεται και πονάει τη χώρα του.
Οι  Έλληνες και ειδικότερα οι πατριώτες πρέπει  να κινήσουν  … γη και ουρανό για να μη επιβεβαιωθεί η έρευνα η οποία περιγράφει  μία Ελλάδα μικρότερη και πιθανώς φτωχότερη με βάση τον μαθητικό πληθυσμό που θα έχουμε το 2035.
Οι αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων και όσοι είναι στον προθάλαμο  της εξουσίας και πρόκειται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας  πρέπει  να εκπονήσουν άμεσα σχέδια για την αποτροπή μείωσης του πληθυσμού, τη δημιουργία θέσεων  απασχόλησης, ακόμη ένα σχέδιο συγκράτησης των μεταναστών οι οποίοι  να σημειωθεί ήταν μεταξύ των πρώτων που εγκατέλειψαν τη χώρα με το ξέσπασμα της κρίσης καθώς αναζήτησαν εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα θα είναι σε χειρότερη μοίρα το 2035 αφού περισσότεροι από 500.000 νέους εγκατέλειψαν  τη χώρα ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν οικογένεια  στις χώρες που θα τους προσφέρει εργασία.  
Όσοι δεν βρήκαν την  … έξοδο διαφυγής  και παραμείνουν  στην Ελλάδα δεν κάνουν  οικογένεια λόγω των οικονομικών δυσκολιών.
Οι γεννήσεις μειώθηκαν 30% εξαιτίας της κρίσης.
Το 2008 γεννήθηκαν  118,3 χιλιάδες παιδιά και μετά από εννέα χρόνια ο αριθμός τους περιορίστηκε σε 88,5 χιλιάδες το 2017.
Η Ελλάδα  κάθεται πάνω  σε μία «δημογραφική βόμβα» η οποία θα «σκάσει» το 2035.  
Οι παράπλευρες  απώλειες από τη μείωση του πληθυσμού είναι  πολλές και σημαντικές σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι  το συνταξιοδοτικό,  η  προσέλκυση επενδύσεων , η ανάπτυξη της οικονομίας και το πιο «καυτό» η αποπληρωμή του χρέους.
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει  τις προτεραιότητες τους.
Σήμερα είναι ο συνταξιούχος διότι του μείωσαν τις συντάξεις  λόγω  Μνημονίων, ο οποίος πράγματι δούλεψε και πρέπει να πάρει αυτά που δικαιούται.
Όμως οι εργαζόμενοι του σήμερα δεν πρέπει  να έχουν δικαιώματα όταν φθάσουν στην σύνταξη.
Αξίζει να  αναφερθεί  ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «τσοντάρει» κάθε χρόνο  13 δις. ευρώ  για να  πληρωθούν οι σημερινές συντάξεις.
Μήπως οι συνταξιούχοι απολάμβαναν συντάξεις που προέρχονταν από δανεικά και κυρίως όσοι προέρχονται από το δημόσιο  τομέα.
Πλέον τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίζουν τα δικαιώματά τους και σε αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί ή πρόκειται να γεννηθούν και δεν πειράζει που δεν ψηφίσουν.
Τα κόμματα εξουσίας εάν πραγματικά θέλουν να υπάρχει μία ισχυρή Ελλάδα και  μετά το 2035 θα πρέπει  να ενισχύουν τα θεσμό της οικογένειας  στηρίζοντας έμπρακτα τους πολύτεκνους δίνοντας οικονομική ενίσχυση και ουσιαστικές φοροαπαλλαγές στα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά.
Επίσης η ελληνική κοινωνία πρέπει να θυσιάζει ένα  μέρος από το παρόν της για να χτίσει το μέλλον και κυρίως να συμφιλιωθεί με το μέλλον  το οποίο απαιτεί θυσίες στο σήμερα.
Ο …τερματισμός δεν είναι μακριά αλλά μπορούν  να συντομεύσουν το χρόνο εάν υπεύθυνοι πολιτικοί συνεχίσουν να σκέφτονται  κοντόφθαλμα  και πώς θα αρπάξουν την ψήφο από τον συνταξιούχο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης