Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γραμματικάκης (Ποτάμι): Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή

Γραμματικάκης (Ποτάμι): Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή
Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γ. Γραμματικάκης
Την άποψη ότι «πρέπει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών» εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.
«Έχουμε καθυστερήσει 25, 26 χρόνια. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος πατριωτισμός είναι να λήξει αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, ανοίγοντας τον δρόμο στη συνεννόηση, τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης στην περιοχή, κυρίως θα κλείσει τον δρόμο σε κακόβουλες δυνάμεις του μέλλοντος.
Αν τα Σκόπια αφεθούν όπως ήταν, θα είναι όμηρος των μεγάλων δυνάμεων που δεν έχουν καθόλου καλές προθέσεις για τα Βαλκάνια» εκτίμησε ο κ. Γραμματικάκης.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της συμφωνίας, ο κ. Γραμματικάκης σημείωσε ότι «δεν λένε τι θα γίνει αν δεν κυρωθεί η συμφωνία» και προσέθεσε: «Θα προκαλέσουμε τη γενική επιφύλαξη ή και οργή του ευρωπαϊκού κόσμου, που έχει συμβάλει σε αυτή την συμφωνία ... η Ελλάδα θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος ...
Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από όλους τους συμμάχους μας, για να μην πω ενθουσιασμό. Αν κυριαρχήσουν αρνητικές δυνάμεις, δεν θα πάμε απλώς στην αρχή της 25ετίας, αλλά ακόμη πιο πίσω. Και δεν ακούω καθόλου τον τρόπο που σκέφτεται η ΝΔ ή τα άλλα πολιτικά κόμματα να το αντιμετωπίσουν».
Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μέσα στο Ποτάμι, για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογικές αναμετρήσεις ή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε ότι η απόφαση, με μεγάλη πλειοψηφία, του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος ήταν η αυτόνομη κάθοδος.
Ωστόσο, τόνισε ότι το Ποτάμι ανάλογα με τις εξελίξεις θα ρυθμίσει και την πορεία του.
Επιπλέον, ο κ. Γραμματικάκης χαρακτήρισε «πολύ θολές» τις καταστάσεις σήμερα και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν προνομιακοί συνομιλητές, διατηρεί ο καθένας την γνώμη του.
Υπάρχουν σαφείς τάσεις για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά επαναλαμβάνω αυτές απορρίφθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου.
Επομένως, ας μην περιμένουμε εκπλήξεις σε αυτό κυρίως το θέμα.
Το Ποτάμι θα είναι αυτόνομο στις εκλογές».  
Αναφορικά με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει η ελπίδα παραμονής και στην επόμενη Βουλή, καθώς «έχει αποδειχθεί πολύτιμος ο ρόλος του, ενεργεί με ανεξαρτησία, με σκέψη, έχει συνδράμει την κυβέρνηση σε δύσκολα θέματα στη Βουλή και η απόφασή του για το θέμα των Σκοπίων είναι ταυτόσημη με το εθνικό συμφέρον».
Τέλος, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Γραμματικάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του «για τη συμπόρευση των ευρωπαϊκών λαϊκών κομμάτων και της ΝΔ στην Ελλάδα με ακραίες -και συχνά ανθελληνικές- φωνές όπως του Μάνφρεντ Βέμπερ» που, όπως είπε, «βρέθηκε και στο συνέδριο της ΝΔ και υπερέβη τα όρια της κριτικής ή της αυστηρότητας απέναντι στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αγωνιζόταν για το καλό του λαού, να επιβιώσει στις συνθήκες της κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης