Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε φάση υλοποίησης ο σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα - Πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου

tags :
Σε φάση υλοποίησης ο σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα - Πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου
Το κατασκευαστικό κόστος εκτιμάται στα 90 εκατ. ευρώ ενώ ο «Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων» (ΚΣΥΛ) προβλέπεται να κατασκευασθεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα.
Σε φάση υλοποίησης μπαίνει μετά από χρόνια καθυστερήσεων η κατασκευή του νέου σύγχρονου Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην Αθήνα, καθώς πριν μερικές μέρες έγινε η πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.
Σύμβουλος ορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού η Grant Thornton, η οποία αναλαμβάνει το συμβουλευτικό έργο έναντι 457.000 ευρώ.
Η διαδικασία η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προκαταρκτικές συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημιουργία φακέλου του έργου, προετοιμασία σχεδίου προσέλκυσης επενδυτών, κατάρτιση tευχών δημοπράτησης θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, προκειμένου να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός.
To έργο θεωρείται υψίστης σημασίας για τον νομό Αττικής, ο οποίος σήμερα εξυπηρετείται από δύο υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων σε Κηφισό και Λιοσίων, που λειτουργούν έχοντας ξεπεράσει τη χωρητικότητά τους, ενώ η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται οδικώς με αυτοκίνητο, ταξί ή αστικά λεωφορεία.
Η έναρξη λειτουργίας του υπερ-σταθμού, αναμένεται να αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η λεωφόρος Kηφισού, αλλά και η λεωφόρος Aλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την πλατεία Kαραΐσκάκη.
Το κατασκευαστικό κόστος εκτιμάται στα 90 εκατ. ευρώ ενώ ο «Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων» (ΚΣΥΛ) προβλέπεται να κατασκευασθεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα. Γι΄ αυτό το λόγο έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Αττικό Μετρό, του δήμου Αιγάλεω και των ΚΤΕΛ.
Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί 35.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών ημερησίως, με 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και άλλες 23 για διεθνείς γραμμές. Οι εμπορικές χρήσεις θα εκτείνονται σε 16.000 τ.μ., προβλέπουν μέχρι και ξενοδοχείο. Αντίστοιχα, 50.000 τ.μ. προορίζονται για ΚΤΕΛ, ταξί και αστικές συγκοινωνίες.
Oι ετήσιες δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας θα αγγίζουν τα 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα αναμένεται να φτάνουν τα 16 εκατ. ευρώ.
O νέος ενοποιημένος σταθμός θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, οθόνες για την άφιξη και αναχώρηση των λεωφορείων, χώρους αναμονής, ενώ θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη στάθμευση των υπεραστικών λεωφορείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης