Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Καταρρέει η δημοτικότητα του προέδρου Macron – Στο 27% η αποδοχή του

Γαλλία: Καταρρέει η δημοτικότητα του προέδρου Macron – Στο 27% η αποδοχή του
Πτώση πέντε μονάδων στη δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου μέσα σε έναν μήνα - Ωφελημένη η Marine Le Pen
Καταρρέει η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron καθώς μόλις το 27% εκφράζει θετική άποψη για το πρόσωπο του.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε έναν μήνα και μετά την κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» ο Macron είδε τη δημοτικότητα του να υποχωρεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό του από την ημέρα που εκλέχθηκε στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, τον Μάιο του 2017.
Βάσει της έρευνας του ινστιτούτου Odoxa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού δικτύου France Inter, του εβδομαδιαίου περιοδικού L'Express και της περιφερειακής εφημερίδας La Presse, το 73% (+5) των Γάλλων εκφράζει αρνητική άποψη για τα πεπραγμένα του Macron.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Macron χάνει έδαφος μεταξύ των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (-4), στην Ανυπότακτη Γαλλία (-11), αλλά ακόμη και στο δικό του κόμμα, το LREM (-3).
Θεωρείται εξάλλου πάντα ο «πρόεδρος των πλουσίων» από το 74% του δείγματος (+3), ενώ πλέον μόλις το 33% (-16) λέει πως πιστεύει ότι είναι «επαρκής», ενώ το 67% έχει την αντίθετη άποψη.
Ερωτηθέντες για την «οικονομική και κοινωνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και τα μέτρα που ανήγγειλε πρόσφατα ο αρχηγός του Κράτους στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα «κίτρινα γιλέκα», οι Γάλλοι εμφανίζονται μοιρασμένοι: για το 47%, πρόκειται για ένα «σημείο καμπής της πενταετίας», αλλά το 53% εκφράζει αντίθετη γνώμη.
Βασική ωφελημένη αυτής της περιόδου είναι η Marine Le Pen (άκρα δεξιά), που ανέβηκε έξι μονάδες μέσα σε έναν μήνα και εξασφαλίζει 29% θετικές γνώμες και πλέον συγκαταλέγεται στην τριάδα των δημοφιλέστερων πολιτικών στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης