Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τη συμφωνία – πλαίσιο με την EBRD εγκρίνει σήμερα (18/12) το Χρηματιστήριο Ενέργειας

tags :
Τη συμφωνία – πλαίσιο με την EBRD εγκρίνει σήμερα (18/12) το Χρηματιστήριο Ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συμμετέχει με 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας
Συνέρχεται σήμερα (18/12) η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας ΑΕ».
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η ανακοίνωση της εκλογής του κ. Κωνσταντίνου Μαυρόματου ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Ιωάννη Καμπούρη, καθώς και η έγκριση της Συμφωνίας Πλαίσιο (Framework Agreement) της εταιρείας με την «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» (EBRD).
Σημειώνεται ότι η EBRD μετέχει με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Στην ΕΧΕ συμμετέχουν επίσης το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με μερίδιο 10%, καθώς και οι ΛΑΓΗΕ(22%), ΑΔΜΗΕ(20%), ΔΕΣΦΑ(7%),  Χρηματιστήριο Αθηνών (21%), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (20%).
Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
-    Τροποποίηση του άρθρου 25 του Καταστατικού (Τακτικός Έλεγχος-Ορκωτοί Ελεγκτές).
-    Τροποποίηση του Άρθρου 34 του Καταστατικού (Ελεγκτές πρώτης χρήσης)- Ορισμός δεύτερου τακτικού ελεγκτή για την πρώτη εταιρική χρήση.
-    Έγκριση συμβάσεων μεταξύ εταιρειών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρείας (άρθρο 21 παρ. 3 του Καταστατικού).
-    Έγκριση συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας και παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (άρθρο 23α Ν.2190/1920).
-    Ενημέρωση μετόχων για αμοιβές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
-    Διάφορες ανακοινώσεις.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα αναλάβει τη λειτουργία των τριών από τις τέσσερις ενεργειακές αγορές που θα δημιουργηθούν με βάση το Μοντέλο - Στόχο (Target Model), δηλαδή την προημερήσια, στην ενδοημερήσια και την προθεσμιακή αγορά.
Η τέταρτη αγορά, η αγορά εξισορρόπησης, θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του ΑΔΜΗE θυγατρική  της ΕΧΕ, η οποία θα αναλάβει την εκκαθάριση, τον διακανονισμό και τη διαχείριση του χρηματοοικονομικού κινδύνου.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης