Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, επαναλαμβάνοντας πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και καμία κίνηση που να μην την περιλαμβάνει.
Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή, ο Akar προέβη και πάλι στις γνωστές προειδοποιήσεις για Κύπρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο.
Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα δώσουμε άδεια για μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή και υλοποίηση κανενός σχεδίου στην περιοχή, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ΤΔΒΚ.
Αυτά τα θέματα τα παρακολουθούμε από πολύ κοντά», τόνισε ο Akar.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας».
Και τέλος επισήμανε ότι διεξάγονται «επιχειρήσεις στην 780.000 χλμ. πατρίδα μας και στα 462.000 χλμ. της μπλε πατρίδας μας, αλλά και πέρα των συνόρων μας -όπου κι αν εκτείνεται η γεωγραφία μας- γιατί αυτή είναι η "γεωγραφική" μοίρα της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης