Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη ΝΔ ο Χ. Θεοχάρης - Δυσκολεύει η πλειοψηφία των 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσιεύματα για εκλογές Μάρτιο του 2019

tags :
Στη ΝΔ ο Χ. Θεοχάρης - Δυσκολεύει η πλειοψηφία των 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσιεύματα για εκλογές Μάρτιο του 2019
Αλλάζει η αριθμητική για τη Συμφωνία των Πρεσπών
(upd) Στη ΝΔ προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, εξέλιξη που αλλάζει την αριθμητική ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κυβέρνησης να περάσει τη συμφωνία με την θετική ψήφο των 151 και πλέον βουλευτών.
"Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης.
Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια.
Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του.
Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της" ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ.Μητσοτσάκη ο κ.Θεοχάρης.
Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και αυτό διότι ο κ.Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που εμφανιζόταν θετικά διακείμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Κατόπιν της προσχώρησης του στη ΝΔ, το σενάριο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να αποκλειστεί δεδομένης της ρητής και κατηγορηματικής στάσης της ΝΔ.
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη μειώνονται οι διαθέσιμοι βουλευτές που θα μπορούσαν να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 145 βουλευτές, άρα του υπολείπονται ακόμα 6 βουλευτές προκειμένου να περάσει η συμφωνία με 151 βουλευτές.
Στα "ναι" θα πρέπει να συνυπολογίζονται ο Θ. Παπαχριστόπουλος (ενδεχομένως και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ), οι 4 από το Ποτάμι (Θεοδωράκης, Δανέλλης, Μαυρωτάς, Λυκούδης), ο Θ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είναι υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Εφόσον οι θετικές αυτές δηλώσεις επιβεβαιωθούν και στην κάλπη τότε η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με 152 βουλευτές.

Όσον αφορά τη ΝΔ, αυτή αυξάνει τη δύναμη της και μετρά 78 βουλευτές.
Ο κ.Θεοχάρης είναι ο τέταρτος ανεξάρτητος βουλευτής που προσχωρεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά τους Κατερίνα Μάρκου, Ιάσωνα Φωτήλα και Γιώργο Κατσιαντώνη.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Θεοχάρης αποχώρησε από το Ποτάμι τον Απρίλιο του 2016 αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος για διγλωσσία, έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης και για έλλειψη θάρρους.

Διάψευση Μαξίμου δημοσιευμάτων που φέρουν Τσίπρα έτοιμο για εκλογές τον Μάρτιο λόγω Πρεσπών

Δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρωθυπουργό να συνομιλεί με συνεργάτες του και να είναι έτοιμος για εκλογές το Μάρτη, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Τα δημοσιεύματα βασίζονται στο πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρει η κυβέρνηση τις 151 ψήφους που χρειάζεται για να περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή με τον πρωθυπουργό να φέρεται να έχει πει «ή κύρωση της Συμφωνίας ή εκλογές».




(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 18/12 12:22)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης