Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης: Το πολιτικό κλίμα μπαίνει σε μια πάρα πολύ άσχημη τροχιά – Ατυχής η δήλωση Αλαφούζου

Ξυδάκης: Το πολιτικό κλίμα μπαίνει σε μια πάρα πολύ άσχημη τροχιά – Ατυχής η δήλωση Αλαφούζου
Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που δεν έχει τους βαρύτατους μνημονιακούς καταναγκασμούς είπε ο κ.Ξυδάκης
Την εκτίμηση πως το πολιτικό κλίμα μπαίνει σε μια πάρα πολύ άσχημη τροχιά διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, τονίζοντας πως στο τέλος θα ζημιωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και θα ωφεληθούν οι αρνητές και οι εχθροί της Δημοκρατίας.
«Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε και να το σκεφτεί πρώτα από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, δυστυχώς, πρωταγωνιστεί σε βαρείς χαρακτηρισμούς» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχείς τις δηλώσεις του προέδρου του ομίλου του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.
«Αυτό που είπε ο κ.Αλαφούζος είναι τουλάχιστον ατυχές και νομίζω ότι στρέφεται και εναντίον της Δημοκρατίας και του ΣΚΑΪ, αδικεί και τον εαυτό του και το σταθμό.
Δεν υπάρχουν τέτοιες συνδέσεις, δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους.
Είναι πολύ διαφορετικό πράγμα μια πολιτική αντιπαράθεση, μια διαφοροποίηση που γίνεται στο φως της ημέρας στο δημόσιο χώρο κι άλλο πράγμα ένα τυφλό χτύπημα, το οποίο χρησιμοποιεί βία, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και εξ αντικειμένου στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας» είπε ο κ.Ξυδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «είναι φυσιολογική η φθορά κάθε κυβέρνησης μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης και όταν έχει περάσει μέσα και από μνημόνια και είναι και μία δημοσκοπική καταγραφή».
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή ο κ.Ξυδάκης τόνισε ότι «είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά το 2010, που δεν έχει τους βαρύτατους μνημονιακούς καταναγκασμούς - έχει πολλούς περιορισμούς, έχει τους περιορισμούς μιας πληγωμένης οικονομίας, έχει τους περιορισμούς του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας της ευρωζώνης και της ΕΕ-  αλλά έχει κάποιους βαθμούς ελευθερίας, που μας επιτρέπουν να αρχίσουμε να παίρνουμε μιαν ανάσα και κάπως να ανασυντάσσουμε τα σχέδιά μας για το μέλλον και έναν χαρακτήρα μιας κυβέρνησης αριστερής, η οποία στον πρώτο της ελεύθερο προϋπολογισμό προσπαθεί να δώσει και ένα κοινωνικό στίγμα, μια γραμμή ότι θα υποστηρίξει τους αδύνατους, ότι θα προσπαθεί να αναθερμάνει την οικονομία, να βοηθήσει τους μικρομεσαίους, προσπαθεί να κάνει μία αναδιανεμητική πολιτική»
Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε «μικρόψυχο και κακόψυχο» το χαρακτηρισμό από τη ΝΔ των κοινωνικών παροχών ως «παροχολογία».
«Τις τεράστιες περικοπές τις έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κοινωνική οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι κλειδωμένη σε διάφορες διόλου αθώες ιδεοληψίες» υποστήριξε ο κ.Ξυδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης