Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φλαμπουράρης: Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες

Φλαμπουράρης: Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες
Ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ διότι καλλιεργούν τον διχαστικό λόγο
Στα σχέδια τις κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Ο στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών -ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ -είναι να προστατευθεί και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε.
Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες και αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες, από κόκκινα δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.
 
Η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Αναφερόμενος στην επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε: «Είναι γνωστό ότι καταδικάζω αυτήν την αποτρόπαια εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ.
Αλλά επειδή είμαι παθών, 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι, οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι και άλλες δέκα φορές μου έχουν επιτεθεί, γνωρίζετε καλά ότι εγώ δεν το έκανα θέμα έτσι όπως έχετε κάνει εσείς το θέμα του ΣΚΑΪ.
Δηλαδή είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι.
Ο πολιτικός πολιτισμός από εδώ, η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από την άλλη.
Ο κόσμος θα κρίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης