Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις και νέα χαμηλά για συγκεκριμένες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις και νέα χαμηλά για συγκεκριμένες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες στο κλείσιμο και αρκετές μετοχές να πλησιάζουν ή και να γράφουν νέα χαμηλά. Αν δεν υπήρχαν και μερικά βαριά χαρτιά να κλείσουν με άνοδο οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες.

Κάποιες μετοχές υποχώρησαν με μικρό όγκο εξέλιξη που δείχνει την απουσία αγοραστών στο ταμπλό του ΧΑ. Κάποια μικρά χαρτιά κέρδισαν και σήμερα τις εντυπώσεις. Ο τζίρος συνολικά χαμηλός για μία ακόμη συνεδρίαση.

ALPHA BANK: Τρομερή πίεση ασκήθηκε στη μετοχή με αποτέλεσμα να γράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό 1,1050 ευρώ και να κλείσει τελικά στα 1,1280 ευρώ. Σημειώνεται πως το χαμηλό που είχε γράψει 20/11 ήταν στα 1,05 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εδώ το έγραψε το νέο χαμηλό αφού το προηγούμενο ήταν στα 0,8410 ευρώ στις 28/11 και σήμερα βρέθηκε μέχρι και τα 0,8240 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 0,83 ευρώ με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια. Αποτίμηση 362 εκατ. ευρώ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Έγραψε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων στα 4,11 ευρώ με το προηγούμενο να είναι στα 4,12 ευρώ. Προσπάθησαν οι αγοραστές στο κλείσιμο αυξάνοντας τον όγκο και κλείνοντας τελικά τη μετοχή στα 4,21 ευρώ.

ΟΛΠ: Και εδώ νέο χαμηλό στα 14,52 ευρώ με το προηγούμενο στα 15 ευρώ. Κλείσιμο στα 14,96 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 374 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Πολλά χαρτιά από την υψηλή κεφαλαιοποίηση βρίσκονται κοντά στα χαμηλά τους και αν συνεχιστεί η πίεση θα τεθούν υπό νέα δοκιμασία. Σε αυτές με καλά θεμελιώδη που προσεγγίζουν ισχυρές στηρίξεις το βλέμμα μας.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Τα καλά και φθηνά χαρτιά του ΧΑ έβαλαν πλάτη σήμερα. Motor Oil, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μυτιληναίος και Aegean έκλεισαν με άνοδο. Μας άρεσε ο όγκος στα ΕΛΠΕ.

CRETA FARMS: Συνολικός όγκος 557 χιλ. τεμάχια και κλείσιμο στο limit up ξανά και στα 0,60 ευρώ. Στα 0,60 ευρώ θα γίνει και η αύξηση με την αποκοπή του δικαιώματος να γίνεται αύριο. Έμειναν ανεκτέλεστα 98 χιλ. τεμάχια.

Εδώ θεωρούμε πως ο όγκος και ο βιαστικός αγοραστής κάτι δείχνει. Φυσικά και δεν αποδίδεται στην αύξηση κεφαλαίου. Σιγά μην ενθουσιάστηκαν οι επενδυτές από το γεγονός ότι θα βάλει 1,2 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης η εταιρεία στα ταμεία της.

Από την αύξηση βέβαια θα μπορέσει να πάρει τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και να πάρει ανάσες ρευστότητας που τις χρειάζεται η εισηγμένη.

Όμως ο αγοραστής μαζί με τις προηγούμενες αγορές έχει μαζέψει σχεδόν το 2%. Υποψιαζόμαστε ότι κάποιος από τους βασικούς μετόχους είτε από μόνος είτε μέσω συμμαχιών βρίσκεται πίσω από τις αγορές. Δεν εξηγείται αλλιώς η πορεία της μετοχής. Περιμένουμε τη συνέχεια.

ΕΛΤΡΑΚ: Η υποχώρηση μέχρι τα 2 ευρώ έδωσε κάποιες ευκαιρίες και φυσικά αντίδραση όπως αναμενόταν. Στα 2,40 ευρώ πλέον μετά τη σημερινή άνοδο κατά 2,56% με ελάχιστο βέβαια όγκο.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Πάνω που πιστεύαμε ότι κάτι πάει να γίνει μετά τη χθεσινή άνοδο ήρθε το σημερινό -9% με 9 χιλ. τεμάχια να μας προσγειώσει.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Άδειασμα μέχρι τα 4 ευρώ και κλείσιμο στα 4,10 ευρώ με όγκο 75 χιλ. τεμάχια. Κοντά στα 3,40 ευρώ βρίσκουμε την επόμενη καλή στήριξη και αν πάει εκεί η αποτίμηση θα είναι ελκυστικότατη.

ΑΝΕΜΟΣ: Με όγκο η πτώση κατά 2,21% της μετοχής. Άλλαξαν χέρια 143 χιλ. τεμάχια και ο τίτλος έκλεισε στα 1,55 ευρώ. Αυτά τα επίπεδα προσφέρουν ασφάλεια καθώς τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά. Εκτός και αν γίνει συγχώνευση με όρους που δεν είναι θετική για τους μετόχους της εισηγμένης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης