Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής για τη Βόρεια Ελλάδα

tags :
Νοτοπούλου: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής για τη Βόρεια Ελλάδα
Νοτοπούλου: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της νέας εποχής για τη Βόρεια Ελλάδα
«Η ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είναι το στοίχημα της νέας εποχής που εμείς θα κερδίσουμε», τόνισε η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στην πρώτη ομιλία της από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019.
«Με πολύ σκληρά δουλειά τολμάμε, προχωράμε στο αύριο της Βόρειας Ελλάδας.
Αποκαθιστούμε την ανάπτυξη και την προοπτική της, γίνεται ο διπλωματικός, μεταφορικός, επιχειρηματικός κόμβος στα Βαλκάνια, γίνεται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων», επισήμανε η κ. Νοτοπούλου, εστιάζοντας στους αναπτυξιακούς στόχους για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
«Το 2019 είναι το πρώτο έτος ορόσημο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη, όπως την οραματίστηκε ο πρωθυπουργός.
Το 2019 θα είναι το έτος νίκης του προοδευτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας», είπε και επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις τονίζοντας ότι «παρέδωσαν, λόγω πολιτικών επιλογών, μια Θεσσαλονίκη υποβαθμισμένη σε ποιότητα ζωής και σε έργα».
«Τι σχέση έχει η μιζέρια και η παρακμιακή Βόρεια Ελλάδα που παραλάβαμε με το σήμερα;
Δικός μας στόχος είναι, με ένα άλλο σχέδιο και όραμα, να γίνει ένας Βαλκανικός επενδυτικός κόμβος.
Παράλληλα, γινόμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Και όσοι επιδιώκουν να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του ρουσφετιού, της μιζέριας, της αδιαφάνειας και της παρακμής της, δεν θα τα καταφέρουν», υπογράμμισε η κ. Νοτοπούλου και ανέφερε σειρά έργων που είτε ολοκληρώθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη.
«Το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη τελειώνει μέσα στο 2019, ολοκληρώνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα η ηλεκτροδότηση, αναπτύσσονται τα εμπορευματικά κέντρα στα λιμάνια.
Προχωράμε σε νέα εξυγίανση όλων των έργων, δημιουργούμε τις κοινωνικές δομές, γιατί για εμάς προέχει η ανθρώπινη αξία, δημιουργούμε παντού μητροπολιτικά πάρκα, αναβαθμίζουμε τις απαξιωμένες περιοχές.
Το 2019 η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Να τι έκανε το Γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αυτά, και άλλα τόσα που θα κάνει».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον «Κλεισθένη», επισημαίνοντας ότι με τους στοχευμένους πόρους που δόθηκαν και δίνονται χωρίς διακρίσεις και κομματικές ταυτότητες, υλοποιούνται έργα ύψους 150 εκατ. ευρώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ, επιπλέον, όπως είπε, δόθηκαν 8 εκατ. ευρώ για έργα σε ορεινούς δήμους.
«Δεν υπήρξε ώριμη μελέτη που να μην την αποδεχτήκαμε.
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μικρά.
Και τη σύγκριση όχι μόνο δεν τη φοβόμαστε, αλλά την προκαλούμε.
Η Θεσσαλονίκη δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά και τους αγκυλωτούς σταυρούς.
Θα μείνει πόλη προοδευτική και καλούμε το προοδευτικό μέτωπο να στρατευτεί μαζί μας για να μην μείνουν προδομένα το όνειρα αλλά να γίνουν δίκαια όνειρα», υπογράμμισε.
«Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης παράγει αναπτυξιακές πολιτικές.
Οι πολιτικές Παπαγεωργόπουλου-Ψωμιάδη έχουν καταδικαστεί και δεν επιστρέφουν.
Η Βόρεια Ελλάδα επιστρέφει στα Βαλκάνια, γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων, γίνεται ηγέτιδα.
Το πολύπαθο, λοιπόν, υπουργείο Μακεδονία ηγείται αυτής της αναπτυξιακής προσπάθειας. Στόχος μας είναι να γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη σειρά έργων ύψους 400 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι είναι «μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία που διασφαλίζει απόλυτα το εθνικό συμφέρον, προστατεύει τη Μακεδονία, ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης και ειρήνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης